Rezoluții alimentare pentru 2014 sau cum să ai o alimentație sănătoasă tot anul

Rezoluții alimentare pentru 2014 sau cum să ai o alimentație sănătoasă tot anul

”Să alerg mai mult. Să petrec mai mult timp cu cei dragi. Să-mi fac timp pentru ieșiri cu prietenii. Să călătoresc în cel puțin un loc nou. […]”. Câte personalități, atâtea listea de rezoluții pentru 2014. Toată lumea are cel puțin una scrisă în grabă pe o hârtie mototolită sau ”pusă la păstrat, în gând” :)

Cu siguranță ți-ai făcut și tu una, nu-i așa? Pentru anul acesta, noi îți propunem un nou amendament pentru lista ta de rezoluții: câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a avea o alimentație sănătoasă în 2014.

Iată recomandările noastre pentru o alimentație sănătoasă, pe care sperăm să le incluzi pe lista de rezoluții a noului an. Dacă mai sunt și altele la fel de importante, te așteptăm să le împărtășești cu noi.

1. Fructe și legume în fiecare zi
Anul acesta, fructele și legumele trebuie să fie cei mai buni prieteni ai tăi. Ai grijă să nu sari nicio zi fără să mănânci cel puțin un fruct și încearcă să folosești cât mai multe legume atunci când gătești. Fructele și legumele sunt pline de vitamine și nutrienți, au grijă de sănătatea ta, iar multe dintre ele te ajută chiar să te menții ușoară. Ca să nu mai vorbim de faptul că ai o multitudine de culori și arome din care poți alege, în funcție de sezon și de preferințe.

2. Dietă echilibrată
Să mănânci sănătos înseamnă să mănânci echilibrat, adică să incluzi în dieta ta alimente din toate grupele alimentare, în special de pe primele două niveluri (alimente de bază și legume și fructe). Sfatul nostru este să încerci o echilibrare a dietei la nivelul unei săptămâni și nu neapărat pentru fiecare zi în parte; astfel poți sări peste un mic-dejun cu cereale din când în când :)

3. Fără excese
Aceasta este o rezoluție care ar trebui să se aplice nu numai în alimentație, ci și în tot ceea ce faci. Evită excesele, indiferent de tipul alimentelor. Alege o porție mică sau mijlocie și împarte porțiile mari cu persoanele dragi.

4. Și toate celelalte lucruri
În această categorie intră mișcarea și buna-dispoziție. O alimentație sănătoasă trebuie însoțită de un stil de viață sănătos. Fă mai multă mișcare decât în mod obișnuit și nu uita să-ți iei doza zilnică de zâmbete. Mergi pe jos o stație de autobuz în plus sau alege drumul care trece prin parc, chiar dacă este un traseu puțin mai lung decât cel cu care ești obișnuită. Toate acestea te vor ajuta să te simți și să trăiești mai bine!

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG