Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de vișine de la Râureni

Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de vișine de la Râureni

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură rapidă. Știm că nu vrei să petreci sfârșitul de săptămână în bucătărie, dar vrei să te răsfeți cu ceva bun, preparat în casă. O idee bună este să pregătești plăcintă cu dulceață de vișine de la Râureni, cu foi congelate. O vei termina de îndată și vei folosi puține ingrediente. Gustul crocant al foilor și de aroma deosebită a dulceții de vișine sunt irezistibile.  

Ai nevoie de:

  • 50 g zahăr
  • zeamă de lămâie
  • un vârf cuțit cu sare
  • făină pentru foile de plăcintă
  • foi de plăcintă congelate
  • 1 borcănel cu dulceață de vișine de la Râureni

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

Scoate foile de plăcintă din congelator.

Presară un pic de făină pe blatul din bucătărie.

Despachetează foile de placintă. Ai grijă să nu se decongeleze prea tare, fiindcă se vor înmuia și nu le vei mai putea rula.

Cu o linguriță, adaugă dulceața de vișine din borcănel. Întinde bine pe toată suprafața foilor, până obții un strat uniform de dulceață.

Presară zahărul, apoi zeama de lămâie și sarea. Împachetează foile de plăcintă, cu umplutura, până obții rulouri egale ca mărime.

Așează plăcințelele în tava pentru copt. Pune totul la cuptor și lasă pentru 40-45 de minute, până ce foile prind o culoare frumoasă, arămie.

Scoate tava din cuptor și taie rulourile de plăcintă în bucățele mai mici. Servește-le pe farfuriuțe. Poți presăra deasupra un pic de zahăr pudră, dacă îți plac mai dulci.

Poftă bună! Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale.

Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG