Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de trandafiri de la Râureni

Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de trandafiri de la Râureni

Pentru că e vineri, scriem pe blog rețeta. Iar pentru că te-am inspirat în bucătărie cu fel de fel de bunătăți, astăzi facem la fel și te provocăm să preparăm împreună Brioșe, o rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de trandafiri de la Râureni. Nu ai nevoie de multe ingrediente. O pregătești rapid. Ceea ce te va face să te îndrăgostești de această prăjitură este aroma deosebită a dulceții, combinată cu aluatul pufos al brioșelor.  

Ai nevoie de:

  • 150 g unt nesărat
  • 200 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 ouă mari
  • 50 g lapte
  • 1 borcănel cu dulceață de trandafiri de la Râureni

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

Unge cu un pic de unt tava pentru brioșe.

Într-un castron de dimensiuni mari pune făina cu zahărul, praful de copt și sarea și amestecă. Fă loc la mijloc pentru ouă, unt și lapte. Amestecă din nou, de data asta mai mult, până obții un conținut omogen, ușor, nu foarte tare.

Adaugă dulceața de trandafiri de la Râureni. Amestecă din nou până ce dulceața se încorporează bine în aluat.

Cu o lingură de lemn toarnă aluatul în formele de brioșe, până la marginea de sus.

Pune tava cu brioșe la cuptor. Coace aproximativ 25–30 de minute, până când brioșele capătă o culoare frumoasă, arămie.

Gata rețeta! Poftă bună.

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multă inspirație, aboneză-te la blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG