Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de caise de la Râureni

Rețetă de prăjitură rapidă cu dulceață de caise de la Râureni

Astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură rapidă: Croasante cu dulceață de caise de la Râureni. O rețetă de care te vei îndrăgosti de îndată. Parfumul inconfundabil al dulceții și aluatul pufos al croasantelor sunt combinația perfectă pentru a te cuceri de la prima preparare. Dacă vrei să iasă bune-bune, sfatul nostru este să faci aluatul în casă.  

Ai nevoie de:

  • 50 g zahăr drojdie proaspătă
  • un vârf de cuțit cu sare
  • 100 g lapte
  • 250 g făină o lingură cu ulei vegetal
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 borcănel cu dulceață de căpșuni

Cum prepari:

Într-un castron de dimensiuni potrivite, toarnă o cană cu apă călduță și apoi zahărul și drojdia. Lasă-le 5 minute până se dizolvă. Adaugă făina puțin câte puțin și amestecă încontinuu. Apoi adaugă laptele și untul. Amestecă din nou până ce laptele se încorporează bine în aluat, iar untul se topește. Pune ouăle și un pic de ulei și amestecă încă o dată. Acoperă castronul cu o cârpă și lasă-l 5-10 minute.

Presară făină pe blatul din bucătărie și pune aluatul din castron. Frământă-l bine cu mâinile, apoi întinde-l cu făcălețul.

Taie aluatul în formă de triunghiuri, egale ca dimensiune. Pe fiecare triunghi pune 1-2 lingurițe cu dulceață de caise de la Râureni și apoi rulează-le cu ambele mâini.

Pune croasantele în tava pentru copt și bagă totul la cuptor. Lasă-le timp de 20-25 de minute, până ce se pătrund și prind o culoare frumoasă, arămie.

Scoate croasantele din cuptor și servește-le cu drag. Sigur vei vrea să prepari rețeta la fiecare sfârșit de săptămână.

Așteptăm să împărtășești cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multă inspirație în bucătărie, nu uita să te abonezi la blogul nostru.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG