Rețetă de prăjitură de Paști: Plăcintă cu dulceață de cireșe de la Râureni

Rețetă de prăjitură de Paști: Plăcintă cu dulceață de cireșe de la Râureni

Plăcinta cu dulceață de cireșe de la Râureni este un răsfăț dulce cu care îi vei cuceri pe toți ai casei. Combinația cu dulceața este perfectă. Din cireşe de mai, coapte şi dulci, potrivite ca mărime, scăldate în apă limpede de izvor, aceasta oferă plăcintei gustul autentic de fruct.  

Astăzi preparăm plăcintă din foi congelate, nu din aluat făcut în casă, pentru o placintă simplă și rapidă, dar la fel de gustoasă.

Ai nevoie de:

  • foi de plăcintă congelate
  • 100 gr zahăr pudră
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 1 ou
  • 1 borcănel cu dulceață de cireșe de la Râureni

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

În tava de la cuptor pune foaia pentru copt, unge cu un pic de unt și presară făină, nu prea multă. Întinde foile de plăcintă congelate, cât să acopere tava.

Cu o lingura de lemn, adaugă dulceața de cireșe. Întinde uniform. Rulează foile cu umplutura până obții un rulou. Repetă acțiunea și cu celelalte foi de plăcintă, până obții 3-4 rulouri, cât să încapă în tavă.

Pune tava la cuptor. Lasă plăcințelele la rumenit, aproximativ 30-40 de minute.

Într-un castron amestecă zahărul cu sucul de lămâie și un ou. Când plăcinta s-a rumenit, scoate tava și unge fiecare rulou cu un pic de amestec, pentru o crustă crocantă și un pic acrișoară.

Poftă bună!

Fotografiază-i pe ai tăi bucurându-se de plăcinta cu dulceață de cireșe de la Râureni și postează fotografia pe wall-ul tău, menționând pagina Râureni, cu drag din natură și haștagurile #raureni și #bucuriepura. Unul din cele 10 aparate foto compacte poate fi al tău! Cum participi:

Iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile noastre sau să descoperi cât mai multe rețete cu produsele Râureni, nu uita să te abonezi la blog.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG