Este vremea prunelor. Rotunjoare și bine pârguite de soarele verii, gustul bun al fructelor de sezon îți lasă gura apă. Iar pentru că inspirația în bucătărie e unul dintre lucrurile cu care te-am obișnuit în fiecare vineri, astăzi preparăm împreună o rețetă de prăjitură cu magiun de prune de la Râureni. Tarta noastră se prepară tare repede, cu doar câteva ingrediente, iar gustul prunelor coapte este delicios!
Ai nevoie de:
350 g alune
300 g unt nesărat
300 g zahăr pudră
3 ouă mari
1 blat congelat pentru tartă
esență de vanilie
5-7 prune proaspete
1 borcănel cu Magiun de prune de la Râureni
Cum prepari:
Pune alunele în castronul robotului de bucătărie și pisează-le bine. Apoi adaugă untul și zahărul și amestecă din nou, pe viteza medie a mixer-ului, până obții o pastă cremoasă, fină. Bate ouăle în alt castronel și adaugă-le apoi în bolul robotului de bucătărie, la un loc cu restul conținutului. După ce s-au încorporat și ouăle în conținut pune castronul la frigider și lasă-l pentru câteva minute, până se răcește. Ia apoi blatul de tartă congelată, taie-l în două și adaugă conținutul din frigider, pe prima parte. Pune jumătate din borcănelul cu Magiun de prune de la Râureni, întinde-l pe toată suprafață blatului și apoi acoperă-l cu cealaltă parte rămasă. Pentru un gust intens de fruct, taie prunele în jumătăți egale și adaugă-le deasupra tartei. Pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 1 oră, încercând tarta din când în când cu o scobitoare, pentru a vedea dacă s-a copt în interior. Oprește cuptorul și servește tarta cu o limonadă făcută în casă! Yum.
Poftă bună!
Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blogul nostru!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele