Rețetă de prăjitură cu magiun de prune de la Râureni

Rețetă de prăjitură cu magiun de prune de la Râureni

Este vremea prunelor. Rotunjoare și bine pârguite de soarele verii, gustul bun al fructelor de sezon îți lasă gura apă. Iar pentru că inspirația în bucătărie e unul dintre lucrurile cu care te-am obișnuit în fiecare vineri, astăzi preparăm împreună o rețetă de prăjitură cu magiun de prune de la Râureni. Tarta noastră se prepară tare repede, cu doar câteva ingrediente, iar gustul prunelor coapte este delicios!

Ai nevoie de:

350 g alune
300 g unt nesărat
300 g zahăr pudră
3 ouă mari
1 blat congelat pentru tartă
esență de vanilie
5-7 prune proaspete
1 borcănel cu Magiun de prune de la Râureni

Cum prepari:

Pune alunele în castronul robotului de bucătărie și pisează-le bine. Apoi adaugă untul și zahărul și amestecă din nou, pe viteza medie a mixer-ului, până obții o pastă cremoasă, fină. Bate ouăle în alt castronel și adaugă-le apoi în bolul robotului de bucătărie, la un loc cu restul conținutului. După ce s-au încorporat și ouăle în conținut pune castronul la frigider și lasă-l pentru câteva minute, până se răcește. Ia apoi blatul de tartă congelată, taie-l în două și adaugă conținutul din frigider, pe prima parte. Pune jumătate din borcănelul cu Magiun de prune de la Râureni, întinde-l pe toată suprafață blatului și apoi acoperă-l cu cealaltă parte rămasă. Pentru un gust intens de fruct, taie prunele în jumătăți egale și adaugă-le deasupra tartei. Pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 1 oră, încercând tarta din când în când cu o scobitoare, pentru a vedea dacă s-a copt în interior. Oprește cuptorul și servește tarta cu o limonadă făcută în casă! Yum.

Poftă bună!

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×