Rețetă de prăjitură cu fructe și dulceață de căpșuni de la Râureni

Rețetă de prăjitură cu fructe și dulceață de căpșuni de la Râureni

Pentru că se apropie sezonul căpșunilor, astăzi te inspirăm în bucătărie cu o Rețetă de prăjitură cu fructe și dulceață de căpșuni de la Râureni. O bunătate. Rapid de preparat, doar din câteva ingrediente, rețeta îi va strânge în jurul mesei până și pe cei mai mofturoși ai casei. Gustul bun al dulceții se îmbină cu textura catifelată a căpșunilor, pentru un răsfăț complet. Nu trebuie decât să îi adaugi multă dragoste când o prepari și îi vei surprinde cu siguranță pe ai tăi. Un desert delicios, răcoritor și tare potrivit pentru orice ocazie.  

Ai nevoie de:

  • 10 – 15 biscuiței digestivi, simpli sau cu nucă
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 borcănel cu dulceață de căpșuni de la Râureni
  • ½ kg căpșuni
  • un vârf de sare
  • 200 g frișcă

Cum prepari:

Pune biscuițeii în robotul de bucătărie și fărămițează-i bine, până obții un amestec omogen, fără vreo bucățică de biscuite rămasă întreagă. Adaugă zahărul și apoi untul și amestecă din nou.

Răstoarnă amestecul într-un vas potrivit pentru copt: formă rotundă, nu foarte inalt, rezistent pe timpul coacerii, la temperatura cuptorului. Apasă cu mâinile amestecul, până îl împarți egal pe întreaga suprafață a vasului. Ridică-l până sus, pe marginile vasului, lăsând la mijloc spațiu pentru umplutură. Pune vasul la cuptor și lasă-l la o temperatură medie pentru aproximativ 15-20 de minute.

Oprește cuptorul, scoate vasul și lasă-l să se răcească bine.

Adaugă dulceața de căpșuni de la Râureni.

Pune plăcinta la frigider și las-o să se răcească aproximativ 4 ore.

Apoi, toarnă frișca deasupra. Întinde cu o lingură, până acoperi întreaga suprafață a plăcintei.

Pentru un gust intens de fruct, adaugă căpșuni proaspete întregi sau tăiate în jumătăți egale.

Și gata plăcinta! Poftă bună.

Pentru și mai multă inspirație, nu uita sa te abonezi la blogul nostru. Aici vei găsi rețeta din fiecare vineri, noutăți despre produsele noastre, dar și povești din livada Râureni. Te așteptăm să împărtășești cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG