Tort cu vișine din compot

Tort cu vișine din compot

Din cele mai jucăuşe vișine potrivite ca mărime, scăldate în apa limpede de izvor. Așa e compotul de vișine de la Râureni. Fructe culese cu grijă, bob cu bob, pentru un gust rupt din natură. Iar pentru că sunt tare bune de folosit în prăjituri, astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură cu fructe din compot.

 

Ai nevoie de:

Pentru blat

  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 2 ouă
  • 170 ml smântână lichidă
  • 70 g ciocolată amăruie 
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare
  • vișine din compot Râureni

Pentru cremă şi ornat

Cum prepari:

Mai întâi pregăteşte crema: Fierbe 150 ml din smântâna lichidă, las-o la răcit un pi, toarn-o peste mascarpone și pune vișinele din compot în crema obținută. Amestecă uşor apoi acoperă castronul cu folie de aluminiu şi pune crema la frigider.

Încălzeşte cuptorul la 180C.

Într-un alt castron amestecă bine făina cu praful de copt, sarea, zahărul şi ouăle. Adaugă compoziţia de ciocolată amăruie topită şi amestecă până obţii un aluat omogen.

Amestecați untul cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasa. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare, apoi adăugați esențele.

Într-un alt castron, amestecați făină, amidonul, praful de copt și sarea. Adăugați jumătate din amestecul uscat peste ingredientele lichide, încorporați apoi laptele și restul ingredientelor uscate până obțineți un aluat dens.

Turnați-l în formă pentru tort și coaceti pentru 35-50 de minute (în funcție de dimensiunea formet de copt), până trece testul scobitorii. 

Lăsăți-l apoi la răcit în formă pentru 30 de minute, apoi scoateți-l sa se răcească complet.

Pentru asamblare:

Așezați în straturi bucățile de blat, crema mascarpone, șifructele din compot.

Se serveşte cu drag :)

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG