Din cele mai jucăuşe cireşe de mai, potrivite ca mărime, scăldate în apa limpede de izvor. Așa e compotul de cireșe de la Râureni. Fructe culese cu grijă, bob cu bob, pentru un gust rupt din natură. Iar pentru că sunt tare bune de folosit în prăjituri, astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură cu fructe din compot: pandișpan cu cireșe.
Ce ai nevoie:
Cum prepari:
Încălzește cuptorul.
Unge cu margarină tava pentru copt.
Scoate cireșele din borcan și lasă-le într-un castron cu un pic de făină.
Apoi, pregătește aluatul din făină și apă, până ce obții un conținut omogen. Adaugă cireșele din compot și apoi toarnă conținutul în tava pentru copt. Cu o lingură de lemn întinde-l până ajunge la același nivel, uniform.
Pune tava la cuptor și lasă prăjitura pentru 30 – 35 de minute la copt. Când a prins o culoare frumoasă și e bine pătrunsă, oprește cuptorul, scoate tava și taie pandișpanul în bucățele egale. Pentru un gust intens de fruct o poți servi cu cireșe proaspete și zahăr pudră pe deasupra.
Poftă bună!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele