Rețetă de găluște cu prune

Rețetă de găluște cu prune

Vrei să prepari ceva delicios pentru cei dragi și, în același timp, să te bucuri de gustul autentic și bun al fructelor de toamnă? Ia câteva prune din livadă sau alege-le pe cele mai cărnoase, suculente de la supermarket și surprinde-i pe ai tăi cu ceva inedit: Găluște cu prune. Te vei bucura de aromele toamnei la tine în bucătărie și vei satisface până și cele mai mofturoase gusturi din casă.  

Iată ce ai nevoie pentru rețetă:

  • ½ kg cartofi
  • 150 g făină
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 5-6 linguri de zahăr
  • 1 linguriță cu scorțișoară
  • 150 g pesmet
  • 1-2 linguri
  • ulei

Pasul 1. Spală cartofii și apoi fierbe-i cu tot cu coajă. Când sunt gata, taie-i în două, ia miezul și pisează-l ca pentru piure. Adaugă oul bătut, un pic de făină și 1 linguriță de ulei și apoi amestecă bine până obții un aluat omogen, consistent.

Pasul 2. Taie prunele în două jumătăți, scoate-le sâmburele și apoi pudrează-le cu un pic de zahăr și scorțișoară. Lasă fructele într-un castron de dimensiuni potrivite, timp în care pui la fiert pe aragaz o oală cu apă. Las-o până ajunge la fierbere, apoi dă ochiul la mic, pentru ca apa să își păstreze temperatura.

Pasul 3. Apoi pregătește amestecul de pesmet cu zahăr. Într-o tigaie, pune o linguriță de unt și, când s-a topit, adaugă mai întâi pesmetul și apoi zahărul. Nu trebuie lăsat mai mult de 2-3 minute, până când pesmetul capătă o culoare frumoasă, arămie.

Pasul 4. Pe blatul din bucătărie presară făina și apoi pune aluatul din cartofi. Taie-l în părți egale și apoi umple fiecare bucată cu câte o prună. Apoi adaugă găluștele în oala cu apă fierbinte și lasă-le aproximativ 10 minute la fiert.

După ce iei găluștele din oală, trece-le prin amestecul de pesmet cu zahăr și servește-le cât sunt calde. Delicios. O rețetă numai bună de lins pe degete.

Poftă bună! Si nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG