Rețetă de brioșe cu dulceață de caise

Rețetă de brioșe cu dulceață de caise

Așa o poftă ni s-a făcut de fructe și ceva bun, că imediat ne-am gândit la brioșe cu dulceață de caise. Gustul bun al dulceții și frăgezimea blatului, numai când te gândești îți lasă gura apă. Te provocăm și pe tine să le prepari. Rețeta se face rapid și doar din câteva ingrediente.

Ai nevoie de:

150 g făină
1 pliculeț cu praf de copt
un vârf de sare
50 g zahăr
2 ouă mari
100 g lapte
50 g unt nesărat, topit
1 borcănel cu dulceață de caise

Cum le prepari: Lasă cuptorul să se încălzească și începe să prepari brioșele. Pregătește 12 forme de brioșe sau o tavă pentru brioșe. Într-un bol de dimensiuni normale amestecă făina cu zahărul, praful de copt, ouăle, laptele și untul topit. Amestecă bine până obții un aluat omogen, fără cocoloașe. Împarte aluatul în părți egale, ajutându-te de o lingură pentru a-l pune în formele de brioșe. La sfârșit adaugă 1-2 lingurițe cu dulceață de caise. Lasă la cuptor până prind o culoare frumoasă arămie și apoi oprește focul. Gata! Le poți servi cu o ciocolată caldă sau o cană de lapte!

Abonează-te la blog pentru și mai multă inspirație!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG