Sfârșitul de săptămână te găsește din nou alături de cei dragi. Câteva zile pe care le petreceți cu toții, bucurându-vă de familie, prieteni și momente împreună. Și pentru că de fiecare dată vrei să îi surprinzi pe cei ai casei cu un desert delicios, astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă cu piure de castane. Din ingrediente savuroase, numai bune pentru clipele de răsfăț, la care adăugăm câteva lingurițe dintr-un borcănel tare îndrăgit de tine: Piureul de castane de la Râureni.
Iată de ce ai nevoie:
Pentru bezele
Într-un castron mare bate ouăle cu sarea. Pune 25 g de zahăr și bate din nou. Adaugă restul de zahăr și vanilia și amestecă bine.
Răstoarnă conținutul în 10 pungi mici de patiserie.
Așează apoi pungile în tava de copt și pune totul la cuptor pentru aproximativ 1 oră.
Când bezelele capătă culoarea maronie, oprește focul și lasă tava la răcit.
Piureul de castane
Toarnă Piureul de castane de la Râureni într-o pungă pentru ornat.
Pe farfurie
Scoate bezelele pe o farfurie și, cu ajutorul tubului de la punga pentru ornat, presară cu grijă piureul de castane, începând de pe margini. Continuă până când îmbraci bezeaua cu piure de castane.
Pentru un gust special, după ce ai turnat piureul de castane, adaugă zahărul pudră și, în vârf, o castană rumenită, trecută prin caramel. Te vei îndrăgosti de îndată de dulcele răsfăț!
Îți urăm un sfârșit de săptămână delicios! Și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele