Pregătită de toamnă cu produsele din cămara Râureni

Pregătită de toamnă cu produsele din cămara Râureni

Știm că prima lună de toamnă e pe sfârșite atunci când punem la borcan ultima recoltă, culegem merele tomnatice și ne pregătim cămara pentru a trimite în toată țara produsele gustoase, pregătite cu drag din natură.

Pentru tine care sunt primele semne de toamnă: gândul la ce o să pui în cămară sau prima vizită în livada arămie? De curând, una din prietenele noastre dragi, ne-a trimis scrisoarea de mai jos pentru a ne arăta cum se pregătește ea pentru acest anotimp. Am vrut să o împărtășim cu tine, în cazul în care cauți o sursă de inspirație pentru pregătiri.

”Dragă Toamnă,

Îți scriu pentru a-ți spune că am primit deja toate semnele tale de sosire: scrisorile pe frunze îngălbenite, peisajele arămii; am văzut livezile zgribulite la pierderea frunzelor și mi-am luat o nouă umbrelă pentru ploile reci și dese care au început.

Știu că, în mod obișnuit, acum începeam să-mi fac griji pentru proviziile de iarnă și nu de puține ori m-ai găsit zicând ca greierul: Cri, Cri, toamnă gri / Nu credeam c-o să mai vii / […] Că puteam și eu s-adun / O grăunte cât de mică.

Astăzi, însă, vreau să-ți mulțumesc pentru atenționări și să-ți mărturisesc că nu mai am niciun motiv de îngrijorare. Am o cămară plină cu produse Râureni, pregătite cu drag din natură pentru iarna grea ce va să vină.

Le-am așezat pe toate după mărime, arome și preferințe. De exemplu, am pus pe raftul cel mai de sus, unde e cel mai greu de ajuns pentru pofticioși, dulcețurile delicate și parfumate și gemurile. Cireșe, nuci verzi și vișine sunt combinațiile mele preferate de dulceață, iar la gemuri nu am ratat magiunul de prune și pasta de măceșe. Pe raftul de jos am pus borcanele mari de murături, fragede și savuroase ce nu trebuie să lipsească de la nicio masă copioasă. Am mai adăugat câteva compoturi răcoroase și zacuscă, iar acum cămara este plină. Abia aștept să le degust pe toate cu cei dragi.

Nu-mi rămâne decât să-ți spun bun-venit din toată inima!

Cu drag, Maria”

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG