Prăjitură simplă cu mere și biscuiți

Prăjitură simplă cu mere și biscuiți

Astăzi, pentru că e vineri, te inspirăm în bucătărie cu o rețetă minunată, ușor de pregătit și din ingrediente bune de tot: prăjitură simplă cu mere și biscuți. Gustul bun al merelor de toamnă se amestecă cu frăgezimea biscuițeilor. Un gust care îți va aduce aminte de prăjiturile bunicilor sau de timpul petrecut la țară, prin livadă, mâncând mere direct din copac și mușcând cu poftă din biscuițeii pe care obișnuiai să îi furi din borcanele pitite prin cămară.

Te provocăm să îi faci să se îndrăgostească de acest gust pe toți ai tăi.

Ai nevoie de:

1 pachet biscuiți digestivi
câteva nuci
3 linguri cu zahăr
100 gr unt pentru prăjituri
250 gr cremă de brânză
esență de vanilie
2 ouă mari
½ kg mere de toamnă

Cum se prepară:

Pentru crustă. Amestecă biscuițeii cu nucile pisate, zahărul și untul. Apoi, pune amestecul în tava pentru copt și apasă cu o lingură până uniformizezi pe întreaga suprafață.

Bagă tava la copt pentru 10 minute.

Pentru umplutură. Folosește robotul de bucătărie și amestecă cu mixerul pe viteză medie crema de brânză cu zahărul și vanilia. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecă din nou bine-bine până obții un conținut omogen.

Pune umplutura peste crustă, după ce ai scos-o din cuptor și ai lăsat-o un pic să se răcească.

Pentru topping. Amestecă zahărul cu merele rase și pune apoi topingul peste umplutură. Pentru un aspect frumos, taie câteva feliuțe de mere și aranjează-le deasupra.

Mai coace pentru încă 45 de minute. Încearcă din când în când prăjitura, pentru a fi sigură că nu îți face cuptorul vreo surpriză.

Poftă bună!

Nu uita să te abonezi la blog pentru și mai multă inspirație! Abia așteptăm să împărtășești cu noi impresiile tale!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG