Astăzi te inspirăm în bucătărie cu ceva special:prăjitură cu pastă de măceșe. Câteva brioșe bune tare, din ingrediente aromate și aluat pufos. Hai să vedem cum le preparăm.
Ai nevoie de:
100 g unt
1/2 sticluță esență de vanilie
400 g făină
50 g zahăr
1 praf de copt
un vărf de sare
2 ouă mari
250 g lapte
1 borcănel cu pastă de măceșe de la Râureni
Cum prepari:
Încălzește cuptorul, apoi unge cu unt tava pentru brioșe. În bolul de la robotul de bucătărie amestecă făina, zahărul și praful de copt. Adaugă untul, ouăle și laptele și amestecă din nou, până obții un aluat neted, omogen. Ia cu o lingură de lemn o parte din aluat și pune până la jumătate, în fiecare formă de brioșă. Pune-le un pic la cuptor, până se coace ușor aluatul. Nu aștepta să prindă forma arămie, scoate-le și adaugă una-două lingurițe de pastă de măceșe. Pune brioșele la loc în cuptor și lasă-le până se pătrund bine. Gata! Le poți servi alături de un pahar cu sirop! Bun de tot.
Poți mânca pasta noastră de măceșe direct din borcan. E bună linguriță cu linguriță. Yum!
Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale! Iar pentru și mai multa inspirație, abonează-te la blog.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele