Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o prăjitură cu dovleac, nuci și dulceață de vișine. Rapid de preparat și pe placul tuturor, chiar și a celor care nu iubesc foarte tare dovleacul. Nucile și dulceața de vișine sunt combinația perfectă pentru a te cuceri cu bogăția de arome.
Ai nevoie de:
Cum preparăm:
Încălzește cuptorul și apoi tapetează cu făină tava pentru cuptor.
Coace dovleacul și apoi rade-i coaja și curăță-l de semințe, miezul acestuia pregătește-l apoi în robotul de bucătărie, amestecând până se mărunțește bine-bine. Din acest amestec ia 250 g și prepară un conținut omogen într-un castron de bucătărie împreună cu apa, zahărul, făina, dulceața și 2-3 linguri cu ulei. În alt castron amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și coaja rasă de lămâie. Apoi combină cele două amestecuri într-un singur castron, până ce obții un conținut omogen. Toarnă amestecul în tava pentru copt, uniformizează-l și apoi pune deasupra restul de dovleac copt. Ține prăjitura la cuptor 30 de minute. Când e gata, las-o să se răcească un pic și apoi presară deasupra zahărul pudră. Tai-o în bucăți egale și bucură-te de ea alături de ai tăi. Bun de tot!
Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multe noutăți cu produse Râureni, intră pe blogul nostru!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele