Prăjitură crocantă cu vișine

Prăjitură crocantă cu vișine

Teo ne-a pregătit astăzi o prăjitură delicioasă, cu vișinile din compotul Râureni. Gust dulce-acrișor și o crustă crocantă căreia nu-i vei putea rezista.

De încercat numaidecât și de împărtășit cu noi impresiile! :)

Prajiturile cu aluat “răzălit” - așa cum le spune bunica mea - sunt printre preferatele mele, pentru că îmi aduc aminte de copilărie și de desertul de duminică dimineața. De obicei, umplutura poate fi făcută cu orice fel de gem sau dulceață, cu fructe proaspete sau fructe din compot. Pentru rețeta de astăzi, am ales însă vișinele din compotul Râureni, un compot atât de gustos și răcoros, încat mai-mai să nu apuc să-l mai folosesc la prăjitură și să-l mănânc așa cum e. Oricum, după ce am pus vișinele la rețetă, am și băut compotul din două înghițituri – asta pentru că nu numai vișinile din compoziție sunt bine-alese și cu pulpă zemoasă, ci și compotul în sine este absolut delicios. Astfel, dintr-un borcan de compot de vișine de la Râureni, m-am ales cu o prăjitură delicioasă să-ți lingi degetele și cu un suc natural, numai bun de asortat.

Ingrediente pentru 10-12 felii:

  • 225g unt la temperatura camerei
  • 300g făină albă
  • 25g făină de mălai
  • 100g zahăr brun
  • o fiolă esență de lămâie sau vanilie, la alegere - un vârf de cuțit de sare
  • un borcan de compot de vișine Râureni
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat la final, opțional

Ingrediente prajitura crocanta cu visine

Amestecăm untul spumă cu zahărul și esența. Separat, amestecăm făina albă cu făina de mălai și sarea, apoi le punem peste unt și frământăm un aluat omogen, ușor sfărâmicios, dar care nu se lipește de mână. Punem de-o parte o mână din aluat și o lăsăm la frigider timp de 10 minute. Din restul de aluat, întindem o foaie cu grosimea de 1 cm - 1cm și jumatate, rotundă sau pătrată, după preferințe.

Preparare Prajitura crocanta cu visine 1

Adăugăm vișinele din compot peste foaia de aluat, după ce le-am scos sâmburii. Apoi scoatem de la frigider aluatul pus deoparte și îl dăm prin răzătoarea mare, peste vișine. Punem prăjitura la cuptorul încins la 180° pentru 30min sau până se rumenește bine. Lăsăm prăjitura să se răcească la temperatura camerei înainte de a o pudra cu zahăr.

Preparare Prajitura crocanta cu visine 2

Prăjitura crocantă cu vișine este un desert nici prea dulce, nici prea acrișor, dar cu o aromă incredibilă, dată de vișinile de compot. În plus, puteți obține o crustă crocantă dacă adăugați puțin zahăr brun pudră înainte de a pune prăjitura la cuptor. Dacă faceți așa, nu mai e nevoie de zahăr pudră. Eu am preferat însă varianta cu zahăr pudră. Să vă fie de bine!

Prajitura crocanta cu visine 2

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG