Povestea gemului de vișine Râureni

Povestea gemului de vișine Râureni

Dis-de-dimineață, când roua încă mai zăbovește pe frunze, iar soarele văratic nu arde cu putere – atunci începe povestea gemului de vișine de la Râureni, odată cu primele fructe care sunt culese în coșulețe. Suntem mereu atenți la ce perioadă și moment al zilei alegem pentru cules, pentru că vișinele sunt printre cele mai pretențioase fructe de vară: dacă rămân prea mult în bătaia soarelui își pierd îndată din pulpa aromată și încep să se ofilească, iar dacă sunt culese prea repede nu au timp să se îndulcească suficient pentru a da gemului aroma inconfundabilă.

Un alt secret al culesului este evitarea zilelor ploioase când vișinele își ascund din parfum și savoare. Culegem vișinele cu tot cu codițe pentru a le păstra cât mai mult prospețimea și ne asigurăm că parcurg cel mai scurt drum din livadă până ajung la Fabrica Râureni. Odată ajunse aici, le răcorim cu apă rece, le curățăm de codițe și frunzulițe și le pregătim pentru gemul dulce-acrișor.

Ne asigurăm că doar cele mai bune vișine ajunge în borcanele noastre, astfel că toate fructele curățate de frunze și codițe mai trec încă o dată prin mâinile pricepute și ochii vigilenți ai lucrătorilor noștri care le îndepărtează pe cele zdrobite, lovite sau care nu sunt suficient de bine coapte. Catifelarea și gustul autentic al gemului nostru de vișine sunt date atât de fructele pe care le alegem cu grijă, cât și de timpul de preparare. Știm exact de cât este nevoie pentru ca fructele să-și elibereze toate aromele și să ajungă la textura potrivită: moale și omogenă așa cum numai în borcanul Râureni poți găsi.

Perfect pentru clătitele pufoase de duminică dimineață sau pentru plăcintele de sărbătoare, gemul de vișine este pe placul tuturor pofticioșilor din familie: dulce-acrișor, catifelat și aromat și întotdeauna la fel de delicios încât să-ți mai ceară încă o porție. De pus în cămară și folosit de fiecare dată când vrei să prepari un desert cu bucurie!

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×