Povestea gemului de piersici Râureni

Povestea gemului de piersici Râureni

Miez de soare delicios într-un borcan colțuros. Ghicești tu ce e? Dacă te-ai gândit la gem de piersici atunci ai găsit pe jumătate răspunsul corect, iar dacă ai mai adăugat și ”Râureni” atunci meriți pe deplin laudele noastre. Într-adevăr este vorba despre gemul de piersici Râureni, a cărui poveste am pregătit-o pentru tine astăzi.

Povestea gemului de piersici Râureni începe în primele săptămâni ale verii și se întinde pe câteva luni bune, până spre începutul toamnei. Asta pentru că, în livadă, piersicile nu se coc niciodată toate odată, ci valuri-valuri, dându-le culegătorilor noștri treabă pentru tot anotimpul. Iar aceasta nu este singura lor grijă – piersicile sunt printre cele mai sensibile fructe, așa că trebuie să fie mult mai atenți la cules, să nu le zdrobească sau bătătorească, altfel nu vor mai fi bune pentru gemul Râureni.

O zi obișnuită de cules la miazăzi, căci doar în zonele însorite și calde le place piersicilor să crească, începe întotdeauna cu pregătirea lădițelor în care vor fi așezate fructele. Odată ce lădițele sunt umplute cu fructele aurii, sunt transportate în cel mai scurt timp către Fabrica Râureni pentru a le păstra cât mai mult prospețimea. Pentru a obține textura catifelată specifică gemului nostru știm exact ce fel de fructe să alegem: le folosim pe cele mai arătoase și mai zemoase și suntem mereu atenți să le culegem la momentul potrivit, atunci când pulpa începe să se înmoaie.

Odată ajunse la Fabrica Râureni, le răcorim în apă rece pentru a le îndepărta puful și le curățăm de codițile și frunzulițele rămase printre. Tot aici, piersicile mai trec încă o dată printr-un proces de selecție pentru a ne asigura că doar cele mai bune ajung în borcanul Râureni. Înainte de a începe prepararea, le scoatem sâmburii și le tăiem bucăți. Secretul gustului și catifelării gemului Râureni este dat de timpul de pregătire. Știm exact de cât timp este nevoie pentru a obține culoarea aurie, gustul delicios și textura delicată pe care o găsești numai la gemul Râureni.

Catifelat și aromant gemul de piersici este perfect pentru prăjiturile făcute în casă, cum este rețeta de ruladă de casă pe care ne-a pregătit-o ieri Teo, sau pur și simplu pentru o gustare dulce, lângă o cană aburindă de ceai.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG