Povestea gemului de cireșe Râureni

Povestea gemului de cireșe Râureni

Odinioară, tinerele fete alegeau cele mai frumoase și mai aspectuoase cireșe pentru a-și face cerceluși rubinii, asortați bujorilor din obraji. La fel facem și noi acum cu fructele pe care le alegem pentru gemul de cireșe de la Râureni. Avem grijă ca numai cele mai bune cireșe să ajungă în borcanele de gem catifelat și aromant pentru că vrem să-ți oferim de fiecare dată același gust și parfum cu care te-ai obișnuit ;)

Începem culesul dis-de-dimineață, imediat ce roua s-a scurs de pe frunze, astfel încât lădițele de lemn, umplute ochi cu fructele jucăușe să plece spre Fabrica Râureni de îndată ce soarele e sus pe cer. Culegem cireșele după ce capătă nuanțe discrete de vișiniu pentru că știm că atunci pulpa lor este suficient de zemoasă și numai bună pentru gemul cu drag din natură. Culegătorii noștri au întotdeauna grijă să le culeagă cu tot cu codițe pentru a le păstra cât mai mult prospețimea și să nu le lovească sau zdrobească în timpul așezării în lădițe.

Odată ajunse la Fabrica Râureni, cireșele sunt răcorite în apă rece și curățate de codițe și frunzulițe. Cireșele mai trec încă o dată prin procesul de selecție – astfel lucrătorii noștri le îndepărtează pe cele strivite, bătătorite sau insuficient coapte. Apoi le îndepărtează sâmburii și le pun la preparat. Sunt două ingrediente care fac din gemul nostru de cireșe un deliciu catifelat de fructe: fructele pe care le folosim și timpul de preparare. Știm exact de cât timp este nevoie pentru ca cireșele să-și dezvăluie aroma delicioasă și să se transforme în gemul catifelat pe care îl îndrăgim cu toții.

Gust dulce-acrișor care să-ți aducă aminte de vară, gemul de cireșe este preferat deopotrivă de cei mici și de cei mari. În clătite, plăcinte sau prăjituri făcute în casă, transformă orice desert într-o delicatesă care îi va face pe toți cei care o gustă să mai ceară încă o porție!

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG