Povestea gemului de căpșuni Râureni

Povestea gemului de căpșuni Râureni

Inimioare roșiatice, catifelate și parfumate, așezate cu grijă unele lângă altele – așa începe povestea gemului de căpșuni de la Râureni. Ne pregătim de cules odată cu primele zile de vară, uneori chiar mai devreme, în funcție de cât de darnic este soarele cu vremea de afară.

Secretul obținerii unor căpșuni catifelate este momentul în care sunt sunt culese. Culegătorii noștri încep treaba dis-de-dimineață, când încă nu toate căpșunile au avut timp să se scuture bine de rouă și se opresc înainte de prânz pentru a feri fructele de razele arzătoare ale soarelui. Culese în bătaia soarelui, fructele se ofilesc mult mai repede, pierzându-și din catifelare și gustul unic.

După ce le-am ales pe cele mai arătoase, le așezăm atent în lădițe de lemn, având grijă să nu le zdrobim sau să le zgâriem și le pregătim pentru drum. Ajunse la fabrică, le răcorim în apă rece de izvor și le curățăm cât mai repede de frunzulițe și codițe pentru a le păstra proaspete. Catifelarea și textura unică a gemului nostru de căpșuni este dată de timpul de pregătire. ”Meșterii gustului” știu exact care este momentul potrivit pentru a pune gemul la borcane și a-l pregăti pentru pofticioși de pretutindeni.

Numai bun pentru clătite pufoase sau prăjituri făcute în casă, gemul de căpșuni nu trebuie să-ți lipsească din cămară pentru că va fi cu siguranță pe placul întregii familii.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG