Povestea dulceţii de zmeură Râureni

Povestea dulceţii de zmeură Râureni

Mărie, Mărie / Multă veselie / Și-un strop de noroc / Să nu stai pe loc

Dacă ai fost sărbătorită ieri sau dacă ai avut o sărbătorită în familie urarea de mai sus este pentru tine – o urare pe care am auzit-o și noi demult în zona Vâlcei. Pentru că ieri a fost sărbătoare în toată țara, astăzi am pregătit și noi ceva special pentru tine: cele mai calde urări, aduse cu drag din inima naturii și povestea uneia dintre cele mai iubite dulcețuri de la Râureni – dulceața de zmeură.

Mai știi zilele leneșe de vară, când soarele se mai pitește din când în când printre norii pufoși, lăsând aerul numai bun de respirat și de colindat dealurile înverzite? Acelea sunt zilele perfecte pentru culesul bobițelor rozulii de zmeură. Alegem pentru cules zile nici prea calde, nici prea reci și ploioase pentru a ne asigura că găsim cele mai proaspete și mai suculente fructe. Împărțim culegătorii în două tabere: o parte pentru livada Râureni și o parte pentru dealurile însorite din toată țara.

Ceea ce face dulceața de la Râureni atât de bună este consistența sa specifică. Așa că avem grijă să culegem zmeura fără a o zdrobi și să o curățăm atent, odată ajunsă la fabrica Râureni. Tratăm fructele cu aceeași grijă și căldură cu care ne răsfață și pe noi mama-natură, oferindu-ne cele mai de preț daruri ale sale.

Apoi începem prepararea după o rețetă numai de noi știută, pe care o respectăm cu sfințenie de 45 de ani. Punem fructele în vase mici, le amestecăm ușor pentru a nu le zdrobi, apelăm la ”meșterii gustului” pentru a-și da verdictul și o punem cu aceeași grijă în borcane, când știm că e numai bună pentru a încânta gusturile de pretutindeni.

Aroma delicată și parfumul specific al dulceții de zmeură de la Râureni este dat nu numai de bobițele rozulii, alese cu drag din natură ci și de grija pe care o purtăm procesului de producție pentru a ne asigura că tu te poți bucura de daruri delicioase, preparate cu suflet.

Iar dacă toate acestea nu te-au convins, te invităm să-ți faci un cadou și să guști dulceața de zmeură de la Râureni chiar dacă ești sau nu sărbătorită de Sfântă Mărie. Un răsfăț mic, parfumat și catifelat îți va face cu siguranță ziua mai bună.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG