Povestea dulceții de trandafiri

Povestea dulceții de trandafiri

Povestea de astăzi este o poveste mult mai veche decât poți crede și este povestea unuia dintre cele mai bine păstrate secrete din cămara bunicii. Am auzit-o și noi acum mult timp și o respectăm de atunci încoace de fiecare dată când preparăm dulceața de trandafiri, cu drag din natură.

Multe legende se știu despre florile catifelate, iar dintre toate, una ne-a plăcut mai mult și vrem să o ducem mai departe. Se spune că trandafirul este un dar special al naturii pentru că aceasta l-a hărăzit cu tot ce avea mai de preț: gingășie, frumusețe nemărginită, parfum îmbietor și petale de catifea. La Râureni vrem să-ți aducem acest dar desăvârșit mai aproape, într-o dulceața catifelată și parfumată, după o rețetă tradițională.

Culegem petalele mătăsoase la începutul verii, din zone deluroase, după ce s-au răsfățat suficient la soare și au avut timp să se parfumeze pe măsură. Avem grijă să le alegem pe cele mai arătoase și mai înmiresmate pentru a-i oferi dulceții culoarea rubinie și parfumul îmbietor care știm că-ți plac atât de mult. Un alt secret pentru a obține această culoare specială este că nu le lăsăm deloc la uscat, ci le preparăm imediat ce au fost adunate și curățate.

Folosim o rețetă pe care o păstrăm cu grijă din ’68 încoace și pe care am moștenit-o din bătrâni. Punem petalele în vase mici, le amestecăm cu grijă pentru a nu se lipi între ele și începem să le punem în borcane la timpul potrivit: atunci când dulceața a ajuns la culoarea perfectă și consistența recomandată de ”meșterii gustului”.

Un deliciu parfumat și delicat, dulceața de trandafiri este un răsfăț dulce de care te poți bucura în orice moment al zilei. Pe prăjituri, în clătite sau direct din borcan gustul și parfumul te vor încânta de fiecare dată.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG