Black Forrest Triffle

Black Forrest Triffle

4 porții

 

Blat de cacao

1 cană lapte (240ml)

1 lg oțet

3/4 cană ulei (150ml)

2 ouă

1 cană zahăr brun (200g)

1/2 cană zahăr alb (80-100g)

1 cană făînă albă (120g)

1/2 cană cacao (60g)

1 praf de copt

sare

1/2 cană cafea fierbinte (120ml)

 

Laptele și oțetul se amestecă și se lasă 5 min. să fermenteze, apoi se adaugă pe rând în ordine ingredientele și se amestecă totul cu un mixer sau tel de mână. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetata cu făînă. Dimensiunea tăvii trebuie aleasă astfel încât compoziția să nu depășească 1 cm grosime. Se coace blatul în tavă la 180C, se lasă să se răcească, apoi cu gură borcanul în care v-om monta prăjitură, decupăm 8 cercuri de blat. Blatul este suficient de umed, nu necesită insiropare. 

 

Spumă de vanilie

250 ml lapte

1 ou

40g zahăr

20g amidon porumb( 30g făînă albă)

1 lg esență vanilie sau semințele de la o păstaie de vanilie

100ml frișcă lichidă

 

Oul, zahărul, amidonul și vanilia se amestecă bine într-o cratiță, cu un tel. Se adaugă laptele și se așează pe foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema. Se lasă să se răcească complet. Separat batem frișcă și o adăugăm treptat în crema de vanilie. Dăm la rece. 

 

Ganache de ciocolată

300g ciocolată neagră

300ml frișcă lichidă

100ml frișcă lichidă 

 

Punem pe foc 300g frișcă lichidă și înainte să dea în clocot adăugăm ciocolată. Luăm de pe foc și amestecăm până la topirea integrală a ciocolatii. Și lăsăm să se răcească, dar avem grijă să nu se și întărească. Dacă se întâmplă asta, punem din nou puțîn pe baie de abur. Împărțim ganache-ul în două părți egale. Una dintre jumătăți o amestecăm cu 100ml frișcă bătută. Vom avea la final un ganache simplu de ciocolată și unul cu frișcă bătută. 

 

Montarea desertului

În borcane adăugăm pe rând:

1 cerc blat

1 strat spumă vanilie

1 strat dulceață de vișine Răureni

1 strat ganache de ciocolată cu frișcă

1 cerc blat 

1 strat de ganache simplu de ciocolată decor, făcut cu ajutorul unui posh peste care presăram puțină cacao. Decorăm cu fructe sau flori.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG