Roll cake cu dulceață de afine Râureni

Roll cake cu dulceață de afine Râureni

Blat

5 ouă

4 linguri zahăr

1 lingură de miere

5 linguri (cu vârf) făină

un praf de sare

1 esență vanilie

3 linguri de ulei

Ouăle se separă, se bat bine cu un mixer albușurile cu zahărul până se formează o bezea fermă. Se adaugă apoi pe rând gălbenușurile mixând la viteză mică. Integrăm și mierea, sarea și vanilia, adăugăm puțin câte puțin din cantitatea de făină și amestecăm încet cu o spatulă de jos în sus până la încorporarea integrală a făinii. La final punem încet și uleiul și amestecăm încet până la integrare completă. Așezăm compoziția într-o tavă de cuptor pe care am așezat și hârtie de copt. Coacem blatul la 180C până se rumenește ușor 10 -12 minute. Se scoate din tavă și se rulează cât încă e cald, într-un prosop umed și lăsăm să se răcească complet.

Umplutură

1 borcan dulceață de afine

200g mascarpone

200g frișcă lichidă

2 lg de zeamă de lămâie

1 lg coajă de lămâie rasă

Mascarponele se spumează cu mixerul apoi se adaugă treptat frișcă lichidă și se mixează până se întărește crema. Se adaugă lămâia, apoi se da la rece până la momentul montării prăjiturii. Dacă se dorește un gust mai acrișor răcoritor se poate înlocui aceeași cantitate de Mascarpone, cu crema de brânză.

Montarea prăjiturii

Se întinde blatul, se unge cu dulceață de afine, apoi se adaugă deasupra și crema de mascarpone, în strat subțire. Se taie blatului pe lungime, cu ajutorul unui cuțit, în fâșii de 3 cm pe care le rulăm și le așezăm una după altă, în formă de melc (spirală), pe platoul de servire. Se ornează prăjitură cu fructe proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG