Pâinică dulce cu dulceață de afine

Pâinică dulce cu dulceață de afine

Diminețile de iarnă sunt mai plăcute cu un mic dejun pregătit în casă. Mirosul de copt în cuptor și parfumul dulcețurilor îi va strânge în jurul mesei până și pe cei mai mofturoși ai casei. Îți vei aminti de îndată de bunătățile făcute de bunica, în copilărie.

Iar pentru că astăzi te-am obișnuit deja cu rețeta, ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu Pâinică dulce cu dulceață de afine. O rețetă rapid de preparat, cu gust asemănător croissantelor, dar mai pufoase și parfumate.  

Ai nevoie de:

  • 250 g făină
  • 25 g zahăr
  • drojdie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 ceșcuță cu apă caldă
  • 25 g unt
  • zahăr pudră
  • 2 ceșcuțe dulceață de afine

Cum le prepari:

Într-un bol de dimensiuni potrivite amestecă făina, drojdia, zahărul și vârful de cuțit de sare. După ce s-au omogenizat, adaugă untul și amestecă din nou, timp de 10 minute, până ce totul capătă consistență și un aspect neted, fin.

Acoperă bolul cu o cârpă și lasă-l într-un loc cald, pentru aproximativ 30 de minute, până apucă să crească un pic aluatul.

Din aluatul mare, formează 8 bucăți, părți mai mici, pe care le mai lași la crescut încă 10 minute.

Pune cele 8 părți pe blatul din bucătărie, întinde cu un făcăleț și adaugă dulceața de afine. Apoi strânge aluatul dinspre părți înspre centru până acoperi bine de tot dulceața și obții 8 pâinici rotunjioare.

Așează pâinicile în tava pentru copt și lasă totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Încearcă aluatul cu un bețișor de lemn sau o scobitoare, să vezi dacă este bine pătruns. Când sunt gata, oprește cuptorul și scoate-le pe o farfurie, presărând deasupra, cu degetele, zahăr pudră.

Servește pâinicile calde, alături de o cană cu lapte.

Pentru pâinici dulci cu gust intens de afine, folosește Dulceața de afine de la Râureni.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG