Mini cheesecake cu dulceață de zmeură

Mini cheesecake cu dulceață de zmeură

Vineri după-amiază este momentul potrivit pentru o nouă rețetă, pe care să o pregătești repede și să o împarți cu cei dragi. Din ingrediente pe care deja le ai prin casă, dar și cu un pic de inspirație de la Râureni, poți pregăti un desert delicios, numai bun de savurat împreună cu ai tăi. Nu ai nevoie decât de puțin timp liber, de ingrediente și drag de copt, iar cât ai clipi vei avea gata o drăgăstoșenie de oferit și răsfățat prietenii ;)

Astăzi te provocăm să folosești în bucătărie una dintre cele mai dragi dulcețuri de la Râureni – Dulceața de zmeură. Răcoroasă, delicată și tare gustoasă, dulceața de zmeură este aliatul perfect atunci când vine vorba de prepararea unor prăjituri delicioase. Iar pentru că ți-am promis că nu vei petrece mult timp în bucătărie și vei oferi ceva special celor dragi, îți propunem să încerci o rețetă de Mini-cheesecake cu dulceață de zmeură.

Ai nevoie de:

  • 10 biscuiți digestivi
  • 1 linguriță cu zahăr
  • 6 linguri de unt nesărat
  • ½ kg cremă brânzică de casă
  • 2 căni de zahăr
  • 5 ouă
  • ¼ cană de smântână
  • zeamă de la două lămâi
  • 1 cană de dulceață de zmeură
  • câteva fructe proaspete de zmeură

Pasul 1. Încălzește cuptorul.

Pasul 2. Amestecă biscuiții digestivi cu zahărul și untul topit. Toarnă conținutul în forme mici de brioșe și, cu o lingură, întinde bine, până obții o formă uniformă, ca un blat, nu foarte subțire. Pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 10 minute. Apoi, scoate mini formele și lasă-le pe blatul din bucătărie, să se răcească, până pregătești următorul strat.

Pasul 3. Pune într-un castron crema brânză și zahărul și amestecă, până obții un conținut omogen. Apoi adaugă ouăle și folosește o spatulă pentru a amesteca cât mai bine, până ce acestea pătrund în conținut. Toarnă smântâna și amestecă câteva minute, până când întreg conținutul capătă un aspect untos, dar nu greoi. Adaugă conținutul peste mini blaturile din biscuiți și zahăr, apoi pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 60 de minute, verificând din când în când culoarea și consitența prăjiturii.

Pasul 4. Oprește cuptorul și lasă formele la temperatura camerei pentru aproximativ 2-3 ore, până când prăjitura apucă să se răcească complet. Acoperă-le cu un șervet curat și bagă totul la frigider. Pentru o consistență perfectă și un gust crocant, cheesecake-ul este indicat să fie lăsat peste noapte în frigider, dar se poate servi și în câteva ore, după ce se răcește.

Pasul 5. Scoate mini chesecake-urile din frigider și adaugă ultimul strat al prăjiturii – dulceața de zmeură. Apoi lasă din nou totul la frigider, pentru câteva minute. Odată scoase din frigider, adaugă zmeura proaspătă și împarte drăgăstoșeniile alor tăi. Abia așteptăm să împărtășești și cu noi impresiile tale <3

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG