Mici secrete pentru prăjituri pufoase și gustoase

Mici secrete pentru prăjituri pufoase și gustoase

Pufoase, delicate și bine rumenite, prăjiturile pregătite în casă sunt un răsfăț bine meritat. Fie că le preferi pe cele rapid de preparat, fie pe cele elaborate, ai nevoie de ingrediente proaspete, răbdare și drag în a pregăti. Însă ce face o prăjitură cu adevărat specială sunt acele mici secrete pentru un aluat mai pufos, o cremă mai delicată și un gust mai crocant.

Iar pentru că o prăjitură bună începe cu un aluat pufos, iată câteva secrete pentru a-l obține:  

Dă drumul la cuptor când te apuci de pregătit. Un aluat crește pe îndelete într-un cuptor bine încălzit. Nu uita să pornești cuptorul când te apuci de pregătit, pentru a avea timp suficient să ajungă la temperatura dorită.

Urmărește rețeta pas cu pas. După ce ai găsit rețeta potrivită, respectă gramajele și urmează pașii. Bate albușurile suficient, nu exagera cu frișca sau nu pune mai multă făină, fiindcă nu vrei un aluat lăsat.

Folosește un praf de copt bun. Înainte de a-l pune în prăjitură, testează praful de copt. Amestecă o linguriță de praf de copt cu 50 ml de apă fierbinte. Dacă la suprafața apei apar multe bule, atunci praful de copt este bun.

Încearcă prăjitura doar după ce s-a rumenit. Nu deschide ușa de la cuptor înainte de a apuca aluatul să se pătrundă. Aerul rece va opri aluatul din creștere.

Scoate prăjitura din cuptor doar după ce s-a scurs timpul alocat. Chiar dacă ești nerăbdătoare să vezi rezultatul, lasă prăjitura la cuptor cât e nevoie. Abia după ce au trecut cele 30 sau 45 de minute, încearc-o cu o scobitoare. Prăjitura este gata când aluatul nu rămâne lipit pe scobitoare.

Lasă prăjitura să se răcească în tava în care a copt. Dacă o vei desprinde mai repede sau vei vrea sa o muți pe un platou, partea de jos își va pierde repede din volum. Ai răbdare până se răcește și abia apoi poți tăia și servi prăjitura.

Spor la prăjiturit! Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Abonează-te la blogul nostru pentru a citi articolele noastre săptămânale, a găsi inspirație în bucătărie și a descoperi poveștile produselor Râureni.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG