Legume sănătoase de toamnă

Legume sănătoase de toamnă

Nu e niciun secret că legumele sunt unele dintre cele mai sănătoase și savuroase daruri ale naturii. Mai ales toamna, datorită bogăției formelor, aromelor și a culorilor, natura te inspiră să alegi o alimentație bogată în vitamine și minerale. Un castron cu legume proaspete pe zi va avea grijă de sănătatea ta și te va pregăti pentru zilele mohorâte de toamnă.  

Iată o listă cu cele mai sănătoase legume de toamnă, pentru ca tu să te bucuri de gustul bun al naturii:

Roșiile

Cărnoase, zemoase și tare gustoase, roșiile au un conținut ridicat de vitamina A și C, magneziu și fibre. Consumate crude sau înnăbușite, delicioasele legume te lasă să te bucuri de proprietățile nutritive, cu fiecare felie. Fie că alegi să le mănânci ca atare sau în salate, acestea vor avea grijă de sănătatea ta și te vor ajuta să te pregătești de sezonul rece.

Vinetele

Cu o textură delicată, vânăta este aliata ta atunci când vine vorba de menținerea unui organism sănătos. Conținutul bogat în vitamina B și minerale ajută la prevenirea semnelor îmbătrânirii.

Pentru a te bucura de proprietățile ei nutritive, prepară vânăta la grătar sau la cuptor și servește-o alături de alte legume. Poți savura vinetele și sub formă de salată, lângă câteva felii de roșii proaspete.

Ardeiul gras

Dolofanul ardei conține vitaminele A, C, E și B6 și are grijă de optimismul și energia ta în zilele ploioase de toamnă. Recomandat în diete, câteva felii de ardei gras te vor pune de îndată pe picioare.

Îl poți prepara fie la cuptor, pe grătar sau crud, în salate. Acesta își va păstra din proprietățile nutritive, iar tu te vei bucura nu doar de gustul bun al legumei, ci și de un organism sănătos.

Sfecla

Profită cât mai repede de sfeclă, fiindcă nu o vei mai găsi proaspătă odată ce toamna a luat sfârșit. Fie că o fierbi sau o pregătești la cuptor, gustul sfeclei se va intensifica dacă îi adaugi un pic de zeamă de la o lămâie proaspată și o picătură de ulei. Renumită pentru conținutul de calciu și potasiu, sfecla îți va aminti cu drag de zilele colorate de toamnă și va avea grijă ca tu să fii pregătită pentru sezonul rece.

Iar dacă vrei să te bucuri de bunătăți facute cu pricepere, alege produsele Râureni pentru proviziile tale din cămară: Gata Preparate

Postat in Sănătate din livadă Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG