Istorisiri curioase ale fructelor de toamnă

Istorisiri curioase ale fructelor de toamnă

În lunile de toamnă, jucăușele fructe te răsfață cu gustul lor bun, textura delicată și parfumul ușor dulceag. Pe lângă aromele autentice și beneficiile pentru sănătate, fructele au dintre cele mai curioase povești, pe care le-am adunat astăzi.

Iată o listă cu câteva astfel de povești, pentru ca tu să îndrăgești și mai tare tomnaticele fructe.

Strugurii

> Acum 300 de ani, exploratorii spanioli aduceau aceste fructe in America.
> Se spune ca exista peste 8000 de soiuri de struguri in intreaga lume.
> De la cei albi, acrisori si pana la cei negrii, cu parfum intepator, renumele de fructele preferate ale toamnei li s-a raspandit tare repede.
> Fiecare dintre noi mancam aproximativ 4 kilograme de struguri pe an, iar la nivel mondial productia de struguri este de 70 milioane de tone pe an.
> Pentru o sticla de vin bun ai nevoie de 3 kilograme de struguri, dintre cei mai gustosi.

Merele

> Merele sunt fructe originare din Europa de Est.
> Există peste 7000 de soiuri de mere, cunoscute în întreaga lume.
> Mărul este fructul care rezistă cel mai mult, păstrându-și toate proprietățile inițiale.
> Unicitatea mărului este oferită de conținutul bogat în vitamine și minerale, benefice pentru sănătate.

Gutuile

> Cele mai multe gutui se găsesc în Turcia.
> În Asia, gutuile diferă față de cele pe care le mâncăm noi. Acolo, în loc de un fruct tare, asiaticii se răsfață cu gutui moi și suculente. Culoarea fructului este aceeași.
> Gutuiul are unele dintre cele mai spectaculoase flori. Se spune că mulți dintre grădinari plantează acest copac tocmai pentru a se bucura de frumusețea florilor, nu neapărat de fruct.
> Beneficiile pentru sănătate ale gutuilor au fost apreciate de doctori încă din cele mai vechi timpuri. Perele > Perele sunt numite și darul zeilor.
> Cei care au adus perele din Grecia în restul Europei au fost romanii.
> Cele mai apreciate soiuri de pere sunt cele asiatice, recunoscute pentru gustul aromat.
> La începutul secolului al XVIII-lea, în Belgia a fost cultivat un soi superior, cu pulpă foarte moale, care a adus o altă denumire perei – fructul de unt, datorită consitenței sale.

Postat in Rețete cu suflet Sănătate din livadă Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG