Inulina: secretul unei diete echilibrate de vară

Inulina: secretul unei diete echilibrate de vară

Vara este anotimpul lui Mai Mult. Mai mult soare. Mai multe valuri. Mai multe zile de leneveală, pe pătură, în iarbă. Mai multe picnicuri cu răsfăț. Mai multe cărți de citit. Mai multe seri prelungite de discuții cu prietenii. Mai multe fructe. Mai multe răsărituri prinse pe plajă…

Pentru a te bucura de Vara lui Mai Mult trebuie să fii plină de energie și de voie bună. Să te simți bine cu tine pentru ca nicio provocare să nu rămână netestată. O dietă echilibrată de vară te va ajuta să fii mereu în formă pentru orice aventură. Iar unul din secretele unei diete echilibrate este inulina.

Inulina este un compus natural ce poate înlocui zahărul. Inulina se regăsește în diverse fructe și legume și poate fi extrasă din rădăcina plantei de cicoare. Extrasul din rădăcina plantei de cicoare se folosește pentru a înlocui zahărul în compoziția anumitor produse, făcându-le astfel potrivite pentru a fi consumate la dietă sau de către persoanele cu glicemia crescută.

Cum te ajută inulina să-ți păstrezi o dietă echilibrată pe timp de vară?

Inulina te ajută să te menții energică pe parcursul întregii zile, fără a face exces de zahăr sau de alte produse. Asta pentru că, odată mâncată, îți produce o stare de sațietate și îți reduce pofta de mâncare. Tot inulina este cea care te ajută să te bucuri de ceva dulce fără a sta cu grija caloriilor sau a glicemiei pentru că este o fibră naturală, care nu afectează indicele glicemic. De aceea este potrivită și pentru persoane cu diabet. În plus, inulina te ajută să asimilezi mai repede vitaminele și mineralele din alimente.

Cum te poți bucura de beneficiile oferite de inulină în dieta ta zilnică? Iată câteva sfaturi.

Mănâncă mai multe fructe și legume cu conținut bogat de inulină 
Ceapa, usturoiul, bananele și sparanghelul sunt doar câteva din fructele și legumele bogate în inulină. Adaugă-le cu încredere în dieta ta de vară.

Bucură-te de un moment dulce cu Dieta Râureni
Dieta căpșuni și Dieta piersici sunt două deserturi dulci cu extract de inulină, de care te poți bucura în orice moment al verii. Folosește-le în combinații dulci sau pur și simplu pe pâine pentru un moment de răsfăț autentic.

Ai grijă de dieta ta de vară pentru a avea cât mai multe momente de neuitat. Te așteptăm înapoi pe blogul Râureni pentru sfaturi și idei de rețete de vară.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG