Inulina, secretul din planta de cicoare

Inulina, secretul din planta de cicoare

Astăzi vorbim despre un secret bine păstrat de natură în rădăcinile de cicoare: inulina. Planta cu flori albăstrui ca cerul și frunze gustoase, pe care o poți culege din pajiștile luminate, are unul dintre cele mai mari conținuturi de inulină, un compus natural unic pentru sănătate.

Ce este inulina?
Din cărți și studii am învățat că inulina este un compus din clasa carbohidraților, denumită fructani care se regăsește în anumite plante. Secretul său constă în faptul că este o substanță pentru care corpul nostru nu depune efort pentru a o digera, ceea ce înseamnă că, odată consumată, nu schimbă concentrația de glucoză din sânge. Din natură, știm însă, că inulina este cea mai mare bogăție a plantei de cicoare, pe care o ține bine ascunsă în rădăcină. După recoltare și extracție, inulina este un bun înlocuitor pentru zahăr, pentru că păstrează gustul dulce, dar elimină numărul de calorii.

Care sunt beneficiile inulinei?
Fiind un produs natural, inulina are multe beneficii pentru organismul tău. Iată o listă cu cele mai importante:

  • Ajută organismul să strângă mai mult calciu și magneziu, întărindu-ți oasele
  • Este potrivită pentru curele de slăbire pentru că reduce pofta de mâncare și numărul de calorii din produsele în componența cărora este folosită
  • Poate fi folosită ca înlocuitor de zahăr de către persoanele cu diabet • Îți întărește sistemul imuntar

Consumată zilnic sau folosită ca înlocuitor pentru zahăr, făinoase și alte alimente grase, inulina îți păstrează organismul sănătos, fără a te îndepărta de gustul bun al alimentelor, așa că poate fi o alegere bună pentru tine și familia ta.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG