Pentru că se apropie Paștele și probabil deja îți faci lista de cumpărături, astăzi ne-am gândit să te ajutăm la capitolul inspirație în bucătărie. De aceea, am pregătit pentru tine o listă cu rețete inedite, care vor aduce un pic de prospețime și savoare tradiționalelor feluri de mâncare.
Friptură de miel cu garnitură de gutui
Felul vedetă de la masa de Paște, friptura de miel este o rețetă tradițională, păstrată cu grijă din generație în generație. Dacă vrei să îi adaugi un pic de savoare, încearcă friptura de miel cu garnitură de gutui la cuptor. Pregătește mielul cu o zi inainte: unge-l cu un pic de ulei, vin alb și condimente și lasă carnea la marinat, în frigider, întreaga noapte. A doua zi, încinge cuptorul și pune mielul în tava unsă cu ulei. Mai adaugă câteva bucățele de usturoi și crenguțe de rozmarin. Apoi, lângă carnea de miel, pune în tavă o ceapă roșie mărunțită, câțiva cartofi tăiați pe lung și feliile de gutui. Toarnă un pic de vin alb și lasă totul la cuptor. Verifică din când în când cuptorul și pune cu o lingură sosul din tavă peste carnea de miel. Poți servi friptura alături de o salată verde și câteva frunze proaspete de rucola.
Ouă umplute cu maioneză, ierburi aromate și anșoa sau bacon
După ce ai terminat de pregătit maioneza pentru ouă, pune-o cu o linguriță în jumătățile de ou fiert și apoi presară deasupra ierburi aromate tocate mărunt (ceapă sau usturoi verde, mărar, rozmarin). Iar pentru un gust și mai aromat, poți orna ouăle cu feliuțe mici de anșoa sau bacon prăjit.
Pască umplută cu brânză de vaci și portocale
Poți adăuga la pasca pe care o prepari de Paște un pic din gustul răcoritor al portocalei. Fie folosești mai multă coaja rasă de portocală în compoziție, fie bucăți întregi de fruct. Dacă vrei să te bucuri de gustul intens al portocalei, taie câteva cubulețe, pe care să le amesteci apoi cu zahărul, ouăle, drojdia dospită și zahărul vanilat.
Cozonac cu ciocolată neagră, esență de rom și smochine
Răsfață-i pe cei dragi cu o rețetă nouă de cozonac cu ciocolată neagră, esență de rom și smochine. Prepararea lui nu diferă de cea a cozonacului tradițional. Când este gata aluatul, împarte-l în bucăți mici și întinde-l pe o suprafață curată, pe care ai presărat înainte un pic de făină. Rade ciocolata peste aluat și pune o mână generoasă de stafide și smochine. Rulează bucățile de cozonac și așează-le cu grijă în tava unsă cu ulei. Lasă totul la cuptor aproximativ 30-45 de minute la foc mediu. Pufos și cu un gust surprinzător, noul tău cozonac va primi laudele întregii familii. Un adevărat desert special de sărbătoare.
Iar dacă vrei să te bucuri și de Paște de gustul dulceții de la Râureni, poți încerca o rețetă de cozonac cu dulceață. Pentru compoziție ai nevoie de 100g de unt, 400g de zahăr și 150g de dulceață. Le amesteci bine și apoi le adaugi în aluatul gata dospit. Pui totul la cuptor și lași aproximativ 30-40 minute la foc iute. Alege orice tip de dulceață și răsfață întreaga familie cu gustul ei delicat.
Sărbători cu drag :)
Postat in Toate articolele