Inspirație din borcan: 5 deserturi delicioase cu fructe din compot

Inspirație din borcan: 5 deserturi delicioase cu fructe din compot

Gustos și răcoros, compotul de fructe este un desert de care te poți bucura în orice ocazie – de la diminețile leneșe de toamnă și iarnă și până la zilele toride din timpul verii.

Deși este o combinație unică între fruct și suc, de cele mai multe ori, compotul este preferat pentru zeama aromată și parfumată și mai puțin pentru fructele pe care le conține. Dacă faci parte dintre cei care termină pe nerăsuflate un borcan de compot fără însă a se atinge și de fructe, am întocmit pentru tine o listă cu cinci preparate la care poți folosi fructele din compot.

1. Pandișpan cu vișine din compot
De obicei, pandișpanul cu vișine se face cu fructe proaspete, culese din livadă. Dar pentru că în scurt timp ne bate iarna la ușă, iar vișinile proaspete nu sunt de găsit, îți recomandăm să încerci vișinele din compot. Sunt la fel de aromate și gustoase pentru un pandișpan delicios. Ai grijă să le lași suficient timp la scurs înainte de a le folosi, altfel pandișpanul tău nu va mai crește.

2. Tort diplomat cu caise din compot
Pentru un tort diplomat bogat și parfumat, poți folosi caisele din compot, alături de alte fructe din zonele însorite. Doar așa te vei putea bucura, odată cu tortul tău, atât de culorile, cât și de gustul văratic al caiselor bine coapte.

3. Salată de fructe cu cireșe compot
Un desert delicios care nu necesită foarte mult efort este salata de fructe. Rapid și ușor de pregătit, salata de fructe este un ajutor foarte bun atunci când ești luată pe nepregătite de musafiri sau de cei mai pofticioși din familie. Este gustoasă și pe placul tuturor, iar dacă o prepari cu cireșe din compot și puțină zeamă cu siguranță vei crea cea mai bună impresia. Nu uita să le spui pofticioșilor că sâmburii sunt incluși în rețetă.

4. Iaurt de casă cu struguri din compot
Cauți un desert delicios și sănătos pe care să-l împarți cu toată familia? Adaugă în porția obișnuită de iaurt preparat în acasă câteva boabe de struguri din compot și servește-l cu încredere în loc de desertul obișnuit. Garantăm că vei primi cel puțin un mulțumesc și un zâmbet din suflet pentru fiecare porție mâncată.

5. Găluște cu prune din compot
O rețetă pe care o știi cu siguranță de la bunica, găluștele cu prune sau gomboții sunt un desert inedit pe care-l poți prepara folosind fructele gustoase din compot. E drept, e puțin mai migălos și cere puțină răbdare pentru modelarea și fierberea găluștelor, dar credem că ești de acord cu noi când spunem că merită cu desăvârșire.

Aceasta este lista noastră cu inspirație pentru deserturi delicioase cu fructele din compot. Nu putem încheia fără a-ți aminti și de rețeta pe care ne-a pregătit-o mai demult Teo, o rețetă de tort răsturnat cu caise din compot. Te invităm să le încerci pe cele care îți plac și să apelezi cu încredere, în caz de nevoie, la raftul Râureni unde vei găsi toate compoturile necesare pentru a pregăti delicioasele rețete.

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG