Inspirație în bucătărie cu Râureni Dieta de căpșuni

Inspirație în bucătărie cu Râureni Dieta de căpșuni

Fie că o folosești în prepararea prăjiturilor, fie o mănânci pe pâine, Dieta de căpșuni de la Râureni este un aliat de încredere pentru un stil de viață sănătos. Fără adaos de zahăr sau alți conservanți, Dieta de căpșuni vine cu tot ce-i mai bun din natură. Fructe alese cu grijă din livadă și extract natural de inulină din rădăcini de cicoare.

Iar pentru ca tu să te bucuri de un desert delicios cu Dieta de căpșuni, iată o idee de rețetă care să te inspire în bucătărie și, în același timp, să aibă grijă de sănătatea ta.

Tort cu Dieta de căpşuni  

Ai nevoie de:

  • 400 g margarină dietetică (potrivită pentru copt)
  • 400 g făină fără gluten
  • 300 g iaurt de soia
  • 2 lingurițe praf de copt fără gluten
  • 300 g zahăr pudră
  • zeamă de la două lămâi
  • 200 g căpșuni proaspete
  • 5 linguri cu Dieta de căpșuni de la Râureni

Cum se prepară:

Încălzește cuptorul la 190° C. Unge două forme de prăjituri cu margarină, iar părțile laterale presară-le cu făină, pentru a evita lipirea aluatului.

Pune într-un castron margarina și praful de copt și bate-le pentru aproximativ 5-10 minute, până când amestecul devine neted și pufos. Apoi adaugă iaurtul și zeama de lămâie și amestecă până la omogenizare.

Cerne făina și pune-o peste conținutul din castron. Amestecă încontinuu până obții un aluat neted și pufos. Poți subția aluatul format, dacă torni în el un pic de lapte.

Împarte aluatul în două și așează-l în cele două forme de prăjituri. Pune ambele forme pe spațiul din mijloc de la cuptor și lasă-le aproximativ 15-20 de minute la copt. Pentru a fi sigură că aluatul este copt, folosește un truc de pe vremea bunicii: introdu o scobitoare și dacă o scoți curată, fără urme de cocă, atunci blatul este gata, îl poți scoate din cuptor.

Lasă blaturile să se răcească timp de 10 minute.

Acum apucă-te de prepararea conținutului. Cerne zahărul pudră, pune-l într-un castron mare, apoi adaugă margarina și amestecă până se omogenizează.

Așează blaturile pe farfurii separate și toarnă din compoziție. Unge bine primul blat, apoi adaugă 2 linguri cu Dieta de căpșuni și întinde. Pune cel de-al doilea blat peste primul și procedează la fel.

Când tortul este gata, nu trebuie decât să presari deasupra zahărul pudră și să tai câteva bucăți de căpșuni, pentru a-l decora.

Lasă-l un pic la rece și apoi taie-l, așează-l pe farfurii și împarte-l cu cei dragi ;)

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG