Delicată și parfumată, dulceața de trandafiri este un rasfăț dulce până și pentru cele mai mofturoase gusturi. Folosită în prăjituri sau mâncată pe pâine, gustul său aromat te va surprinde de fiecare dată și te va inspira în bucătărie. Iar pentru că astăzi este vineri și te-am învățat deja cu rețeta Râureni, iată o idee rapidă și tare dulce, pentru un sfârșit de săptămână alintat:
Biscuiței cu dulceață de trandafiri
Ai nevoie de:
Pasul 1. Ia un castron mai mare, în care să poți amesteca ingredientele pentru aluat. Pune făina, zahărul pudră, zahărul vanilat, untul, ouăle și un praf de sare. Amestecă bine totul până obții un aluat omogen. Apoi, adaugă migdalele măcinate și amestecă din nou. In loc de migdale, poți folosi și nucă.
Pune aluatul la frigider și lasă-l aproximativ 30 de minute.
Pasul 2. Presară un pic de făină pe blatul din bucătărie și întinde aluatul. Ia forme de prăjituri inimioare sau steluțe și creează biscuiței inediți. Apoi, cu o linguriță, fă o gaură în mijlocul biscuitelui, suficient de mare cât să aibă loc dulceața de trandafiri.
Pasul 3. Încinge cuptorul și pregătește o tavă și foaia pentru copt. Adaugă biscuiții, la distanță unii de alții, pentru a nu se lipi între ei. Lasă-i la cuptor cam 15-20 de minute, până se rumenesc și prind o culoare arămie.
Pasul 4. De îndată ce biscuiții sunt gata, scoate tava din cuptor și, după ce se răcesc un pic, adaugă o linguriță de dulceață de trandafiri în golul biscuitelui.
Îi poți servi alături de o cană de ceai, lapte sau dimineața la cafea. Poftă bună <3
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele