Inspirație în bucătărie: cheesecake cu dulceață de afine

Inspirație în bucătărie: cheesecake cu dulceață de afine

Pentru că se apropie sfârșitul de săptămână și deja te-am obișnuit cu o rețetă dulce, astăzi te provocăm cu un cheesecake cu dulceață de afine. Desertul perfect pentru zilele liniștite alături de cei dragi, cheesecake-ul este un deliciu atât pentu cei mici, cât și pentru cei mari. Răcoros și ușor de pregătit, te va surpinde cu aroma delicată și gustul catifelat.

Ai nevoie de:

  • dulceață de afine  
  • câteva lămâi 
  • lapte
  • biscuiți
  • unt
  • coji de citrice
  • - brânză de vaci - zahăr

Începe cu biscuiții. Mărunțește-i până capătă aspectul unui pesmet fin. Apoi, adaugă untul topit și amestecă bine-bine până când compoziția capătă consistență.

Alege o tavă sau o formă de tort în care să torni compoziția, până obții un strat dens. Apoi pune totul în frigider și lasă pentru câteva minute.

După ce iei tava sau forma de tort de la rece, adaugă o parte din crema de brânză. Apoi creează în mijlocul compoziției un loc pentru a putea turna dulceața de afine. Dacă vrei sa obții o culoare frumoasă de cheesecake cu dulceață de afine, nu lăsa dulceața să ajungă la pereții tavei. Astfel, vei păstra un alb imaculat pe margini. Adaugă restul de cremă de brânză de vaci dinspre pereți înspre mijloc și lasă tava din nou la frigider pentru 2-3 ore.

Înainte de a servi cheesecake-ul, adaugă pe fiecare feliuță un extra topping de dulceață de afine și chiar câteva afine proaspete, pentru un gust desăvârșit.

Savurează desertul delicios împreună cu cei dragi. Strânge-i pe toți în jurul mesei și bucurați-vă de un desert inedit, care va aduce un zâmbet întregii familii. Vă veți aminti cu drag de o duminică după-amiază însorită și un cheesecake cu dulceață de afine încântător ;)

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG