Importanța mic-dejunului pentru sănătate sau de ce au avut mămicile dreptate

Importanța mic-dejunului pentru sănătate sau de ce au avut mămicile dreptate

În fiecare dimineață, când roua nu s-a scurs bine de pe frunze, iar soarele încă se mai scarpină la ochi somnoros, e timpul pentru un mic-dejun delicios și sănătos care să-ți țină de foame până la apus. ”Mic-dejunul este cea mai importantă masă a zilei!” – îți spuneau bunicile sau mămicile atunci când erai mică. Și, probabil, de fiecare dată te gândeai că este doar un șiretlic care să te facă să nu pleci la joacă până nu ai terminat cana de lapte și pâinea cu unt și dulceață sau magiun?

Însă, așa cum s-a întâmplat cu multe lucruri din vremea aceea, se pare că mămicile au știut mai bine. Cercetările și studiile de astăzi legate de importanța mic-dejunului îți arată încă o dată de ce e bine să asculți de părinți atunci când vine vorba de mâncare sănătoasă. Mic-dejunul este important nu numai pentru că îți oferă energie pentru întreaga zi, ci și pentru că te ajută să te menții în formă și să-ți păstrezi mintea alertă.

Iată principalele motive pentru care îți recomandăm să asculți de sfaturile mamei privind mic-dejunul.

Energie pentru toată ziua
Un mic-dejun bogat în fibre te ajută să fii mai energică și mai plină de viață pe parcursul întregii zile. Asta pentru că, după o seara de repaos, corpul și mintea ta trebuie să recupereze și au nevoie de o sursă bună de energie. De aceea, te sfătuim să incluzi în mic-dejunul tău și o porție de cereale integrale cu lapte.

Grijă pentru siluetă
Atunci când ești atentă cu siluetă, te aștepți ca rărirea meselor să te ajute să te păstrezi în formă. Însă, studii realizate în SUA, în anul 2003, au arătat că persoanele care sar peste mic-dejun au mai multe șanse să adauge kilograme decât cei care îl mănâncă în mod obișnuit. În plus, dacă sari peste mic-dejun îți va fi mult mai repede foame pe timpul zilei și cel mai probabil, vei ajunge să mănânci o grămadă de alimente nesănătoase și pline de calorii pentru a-ți potoli foamea.

Minte ageră pentru cei mici și pentru tine
Un mic-dejun sățios îi va ajuta întotdeauna pe cei mici să fie mai atenți la orele din clasă, să învețe mai repede și să nu dea iama la raftul de dulciuri din magazine. Același lucru este valabil și pentru tine – mic-dejunul te ajută să începi ziua de lucru cu o minte ageră și să fii mult mai atentă la detalii. Iar dacă vrei totuși un răsfăț dulce de dimineață pentru întreaga familie, avem un mic secret de împărtășit cu tine: adaugă pe lângă lapte, cereale și fructe proaspete, câteva felii de pâine integrală cu unt de casă și dulceață după gust, de la raftul cu dulcețuri Râureni.

Așa că, dacă mai este încă dimineață, grăbește-te să prepari un mic-dejun sățios pentru întreaga familie. Iar dacă mai știi și alte lucruri legate de importanța mic-dejunului te invităm să le împărtășești și cu noi.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG