Roșiaticele inimioare sunt preferatele întregii familii, atunci când vine vorba de fructe. Proaspete, în înghețate cu vanilie sau în boluri mari de frișcă, căpșunile te răsfață cu dulceața intensă și parfumul delicat. Perfecte pentru deserturi, căpșunile te surprind de fiecare dată cu aroma lor. În combinație cu vanilie, lămâi sau miere, aceste fructe desăvârșesc cu savoarea lor orice rețetă la care te-ai putea gândi.
Numite și fructele care sporesc buna dispoziție, căpșunile sunt bune de consumat în orice moment al zilei. Iar pentru că se aproprie sezonul lor, astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu 2-3 rețete inedite cu căpșuni, care să îți înveselească întreaga zi:
Pâine prăjită sau pe grill, cu căpșuni caramelizate
Un mic dejun inedit, repede de pregătit. Ai nevoie doar de 2 ouă, lapte, 4 felii de pâine, 250 g căpșuni tăiate, zeama de la jumătate de lămâie și miere. Bate ouăle și apoi adaugă laptele. Trece feliile de pâine prin amestec și apoi pune-le la prăjit în tigaie sau pe grătar și lasă-le 2-3 minute, până prind o culoare arămie.
Apoi presară zahărul pe căpșuni și lasă-le și pe ele un pic pe grill, până se topește zahărul și le caramelizează. Pune feliile de pâine pe o farfurie, adaugă bucățile de căpșuni caramelizate și decorează cu zeamă de lămâie.
Pentru o aromă deosebită, poți turna iaurt peste feliile de pâine, chiar înainte de a adăuga căpșunile.
Înghețată de căpșuni
Fii pregătită să o servești imediat ce e gata! Ai nevoie doar de 500 g căpșuni congelate, 250 ml de iaurt și o lingură cu miere. Înainte de a o prepara, pune 2-3 castronașe pentru înghețată în frigider și pregătește topinguri, pe care să le torni peste înghețată, de îndată ce este gata.
Amestecă într-un blender, pentru câteva minute, căpșunile înghețate, iaurtul și mierea, până când capătă un aspect neted, omogen. Apoi, cu o linguriță pentru înghețată, ia din amestec și pune în castroanele gata răcite, din frigider.
Dacă vrei să intensifici aroma înghețatei, presară câteva frunzulițe de mentă proaspătă, chiar înainte de a o servi.
Martini cu căpșuni
O băutură cu care te poți delecta în serile de vară, alături de câțiva prieteni. Pentru 2 porții ai nevoie de puțin vermut, 2 mâini de căpșuni, câteva fire de mentă proaspătă, cuburi de gheață și gin.
Răcește la congelator, cam jumătate de oră, două pahare de martini și shaker-ul pentru cocktailuri. Pune în fiecare pahar câteva picături de vermut și apoi 3 căpșune, tăiate în bucăți.
Zdrobește restul căpșunilor și aruncă-le în shaker, împreună cu menta, cuburile de gheață și ginul. Agită bine și apoi toarnă amestecul în cele două pahare de martini.
Postat in Alimentație și sănătate Rețete cu suflet Toate articolele