Cu atâtea soiuri de fructe în livadă, vara te îndeamnă să prepari cele mai inedite, gustoase și apetisante rețete. Fie folosite la deserturi, în sosuri sau chiar pe grătar, fructele desăvârșesc gustul mâncării și o învăluie în miresme dintre cele mai îmbietoare.
Unele dintre cele mai dragi daruri ale naturii, fructele te inspiră și îți oferă un surplus de creativitate în prepararea diferitelor feluri de mâncare. Mergi în grădină sau la piață și bucură-te de varietatea de fructe și soiuri de sezon, care mai de care mai parfumate, delicate și aromate, numai bune pentru o masă delicioasă alături de cei dragi.
Iar dacă nu te-ai gândit până acum să folosești fructele în combinații dintre cele mai inedite, iată câteva idei care te vor inspira:
Jucăușele căpșuni la grătar cu înghețată de vanilie
Ca aromă, căpșuna și vanilia sunt făcute una pentru cealaltă. Poate nu te-ai gândit niciodată să pui pe grătar câteva căpșuni, însă de îndată ce vei încerca, te vei îndrăgosti de această rețetă și vei vrea să încerci căpșuni la grătar în combinație cu orice.
Nimic mai simplu: încingi grilul la maxim, cureți căpșunile, tăind o parte din pulpă, pentru a obține o bază plată și le pui într-un castron. Adaugi semințele de vanilie și un pic de ghimbir și apoi le lași pentru câteva minute pe grilul încins. După ce prind o culoare frumoasă, iei căpșunile de pe grătar și le așezi pe farfurie, alături de o lingură mare de înghețată de vanilie.
Nu vei apuca să termini și vei mai vrea repede încă o porție! :)
Vesela bezea la cuptor cu cireșe, frișcă, alune de pădure prăjite și sos de ciocolată
Un dulce delicios, care chiar dacă pare greu de preparat sau migălos, te răsfață de fiecare dată și te surprinde cu varietatea de arome. Prepară repede bezeaua și apoi apucă-te de pregătirea topping-ului. Te poți juca cu el și schimba ingredientele. De exemplu, poți încerca în loc de cireșe să pui căpșuni sau în loc de alune de pădure să rumenești la cuptor câteva nuci. Vei obține dintre cele mai diferite gusturi și culori, un desert care te va încânta de fiecare dată când îl servești, transformând o zi obișnuită într-una tare-tare dulce.
Deliciosul orez cu mere, nuci și gorgonzola
E timpul să te bucuri de mere și altfel decât în prăjituri sau plăcinte. Prepararea orezului cu mere, nuci și gorgonzola îți va pune la încercare imaginația și te va surprinde cu bogăția gustului. Un fel de mâncare repede de preparat, urmând rețeta tradițională, dar adăugând savoarea nucilor și gustul dulceag al merelor. Odată ce este aproape fiert orezul, amestecă într-un castronel untul cu gorgonzola, un pic de parmezan si bucățelele mici-mici de măr. Adaugă amestecul peste orezul gata fiert și oprește cuptorul. Mai lasă oala pentru câteva minute în cuptor și apoi pregătește cu drag porțiile pentru ai tăi. Nucile le poți aduce fie într-un castron la masă, să servească fiecare, fie poți aranja tu câteva în farfurie, pentru a servi porții aspectuase întregii familii.
Poftă mare și nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale <3
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele