Idee gustoasă de sfârșit de săptămână: papanași cu dulceață de vișine și smântână

Idee gustoasă de sfârșit de săptămână: papanași cu dulceață de vișine și smântână

Sfârșitul de săptămână este o ocazie bună pentru a te juca în bucătărie, mai ales dacă ai sperat toată săptămâna la un desert delicios, pe care să-l împarți cu cei dragi. De aceea, ne-am gândit ca astăzi să te ajutăm cu puțină inspirație.

Ceva delicios, pe placul întregii familii și pe care să-l prepari ușor, din ingrediente simple pe care le găsești repede în casă? Cu aceste indicii nu ne-a fost deloc greu să găsim preparatul perfect pentru tine: papanași cu dulceață de vișine și smântână.  

Rapid de pregătit, după o rețetă păstrată cu grijă încă de la bunici, desertul dulce îi va bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Ii poți servi la micul dejun alături de o cană de ceai sau în oricare alt moment al zilei. Iar dacă știi că vei avea de-a face cu pofticioși, ai grijă să faci suficienți pentru că o porție s-ar putea să nu fie de ajuns ;).

Ai nevoie de:

  • brânză de vaci
  • ouă întregi
  • făină
  • coajă rasă de lămâie
  • scorțișoară
  • praf de copt
  • zahăr vanilat
  • ulei
  • smântână
  • dulceață
  • zahăr pudră

asul 1. Pregătește un bol, nici prea mare nici prea mic, în care să pui brânza de vaci, zahărul și bicarbonatul de sodiu, stins înainte cu un pic de zeamă de lămâie. Amestecă-le bine, până ce zahărul pătrunde în brânza de vaci. Apoi încorporează ouăle și zahărul vanilat. Amestecă din nou și la sfârșit adaugă făina. Acum amestecă bine-bine, până obții un aluat omogen și nelipicios. Pune deoparte bolul și treci la următorul pas în pregătirea papanașilor.

Pasul 2. Pudrează făina pe o suprafață din bucătărie curată și uscată. Formează bile mici din aluat, cam de dimensiunea unui pumn închis. Trece-le prin făină și apoi modelează din aluat unele mai mari, dar pe care le turtești un pic.

Pasul 3. Odată ce ai gata papanașii din aluat, e timpul să încingi uleiul. Așează cu grijă papanașii în tigaie și lasă-i la foc potrivit până se rumenesc. Apoi scoate-i și așează-i pe o farfurie, pentru servit.

Pasul 4. Cât încă sunt fierbinți, pune smântâna pe fiecare papanaș și apoi adaugă din belșug dulceață de vișine. Vei obține gustul aromat de papanași cu dulceață de vișine și smântână de pe vremea bunicilor. Poftă bună :)

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×