Idee de rețetă de toamnă

Idee de rețetă de toamnă

Pentru că suntem la început de toamnă, astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă inedită: Castane rumenite la cuptor. Gustul bun al castanelor te va face să te îndrăgostești de tomnaticele fructe, de aroma lor deosebită. Nu trebuie decât să alegi câteva castane comestibile bine coapte și să urmezi câțiva pași simpli, pentru a te bucura de o rețetă de toamnă iscusită.  

Ai nevoie de:

  • 1 kg castane comestibile
  • 2-3 fire de rozmarin
  • unt nesărat
  • sare de mare
  • piper negru măcinat

Poti prepara castanele fie într-o tigaie, pe plită sau la cuptor. Pentru un gust intens și un mod rapid de a le pregăti, ultima variantă pare cea mai la îndemână.

Încălzește cuptorul.

Pune castanele pe o suprafață din bucătărie pentru a le pregăti de copt. Cu un cuțit ascuțit bine, înțeapă ușor castana pe partea rotunjită, pentru a lăsa căldura cuptorului să ajungă până la miez.

Apoi, pune toate castanele într-un bol cu apă încălzită și lasă-le 2-3 minute. Astfel, în timpul coacerii, castanele se vor fierbe înainte de a se prăji.

Ia un castron de dimeniune potrivită, în care să încapă toata castanele, lăsând un pic de spațiu deasupra, pentru a le amesteca cu ușurință. Adaugă untul și condimentele: rozmarinul, sarea și piperul și cu o spatulă întinde-le bine pe toată suprafața castanei.

În tava pentru cuptor pune o foaie pentru copt și apoi așează castanele, pe un singur rând, lăsând marginile tăvii libere. Îndoaie un pic colțurile foii de copt, peste castane, strângându-le pe toate aprope de mijloc. Astfel, se vor prăji toate în același timp, uniform.

Lasă-le la cuptor aproximativ 30-45 de minute, până când interiorul castanei este gata, iar coaja începe ușor să se desprindă.

Servește castanele pe un platou. Pentru un gust intens, adaugă un pic de sare și bucură-te de ele cât sunt calde, chiar fierbinți. Delicioasele castane vor strânge în jurul mesei pe cei mai pofticioși din casă , aducându-le aminte cu drag de toamnă.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG