Gutui coapte la cuptor

Gutui coapte la cuptor

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă inedită, ușor de pregătit și gata în câteva minute. Gustul savuros și parfumat al gutuilor îți va aduce aminte de mâncarea de gutui din copilărie, pe care bunicile o preparau cu drag, după rețete numai de ele știute.  

Iată de ce ai nevoie:

  • 5 gutui, tăiate în jumătate
  • 10 pere mici
  • 1 lămâie
  • unt nesărat
  • zahăr
  • vin alb

Pasul 1. Încălzește cuptorul . Așează perele și gutuile în două castroane separate, de aceleași dimensiuni și stoarce peste ele zeama de la o lămâie.

Pasul 2. Topește untul într-o tigaie, pe aragaz. Adaugă bucățile de pară. procedează la fel și cu gutuile: așează-le într-o tigaie în care ai topit untul înainte. Adaugă zahărul, egal, în fiecare tigaie și câteva bețișoare de vanilie, pentru un gust aromat. Lasă-le câteva minute pe foc și apoi toarnă un păhărel de vin alb, în ambele tigăi.

Pasul 3. Mută perele și gutuile din tigaie în tava pentru copt. Mai întâi pune gutuile, și, după ce acestea s-au fragezit ușor adaugă și perele, care se vor coace mai repede. După ce fructele au prins o culoare arămie, încearcă-le cu o furculiță, sa vezi dacă sunt gata. Dacă ajungi ușor în interiorul fructelor, atunci ele sunt suficient de coapte.

Oprește cuptorul, pune fructele pe o farfurie și apoi servește-le alături de câteva bețișoare de vanilie, pentru un gust dulceag, aromat.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG