Fursecuri cu pastă de măceșe

Fursecuri cu pastă de măceșe

Din măceșe cu gust fin și parfum delicat, culese cu grijă de pe dealurile însorite vâlcene, pasta de măceșe de la Râureni este preparată după rețete iscusite, păstrate încă de la bunici.

Măceșe nici prea coapte, nici prea crude, proporții păstrate cu atenție de către oamenii noștri și pricepere în a pregăti delicioasa pastă. Asta este povestea pastei de măceșe de la Râureni. Textura catifelată este dată de măceșele bine coapte toamna. Fiecare borcănaș conservă gustul bun al naturii, pentru ca tu să ai la tine în cămară produse cu drag, din natură.

Iar pentru că astăzi este vineri, ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă cu pastă de măceșe, rapid de preparat și tare-tare gustoasă: Fursecuri cu pastă de măceșe.  

Ai nevoie de:

* Pentru aluat:

  • Unt nesărat, la temperatura camerei
  • Zahăr
  • Un vârf de linguriță cu sare
  • 2 ouă mari
  • Făină 

* Pentru compoziție:

  • 150 g pastă de măceșe

Cum se prepară:

Scoate mixerul din dulap si ia un castron de dimensiuni mari. Toarnă untul, zahărul și sarea și amestecă-le bine până se transformă într-un amestec omogen, ușor, cremos. Adaugă rând pe rând ouăle și apoi amestecă din nou. Pentru un gust aromat, poți adăuga un pic de vanilie în compoziție.

Cu mixerul fixat pe viteza cea mai mică, amestecă ușor în timp ce presari făină, un pic câte un pic. După ce ingredientele s-au omogenizat, acoperă castronul cu o folie de plastic și lasă-le la frigider pentru aproximativ 1 oră.

Încălzește cuptorul. Scoate din frigider aluatul pentru fursecuri și pune-l pe o suprafață de lucru din bucătărie, unde ai presărat cu vârful degetelor un pic de făină. Cu ajutorul formelor de prăjituri sau cu un cuțit, fă din aluat fursecurile. Apoi mai lasă-le 5 minute la frigider, pentru a căpăta consistență, a nu fi foarte moi când le pui în tava de copt.

Ia fursecurile din frigider, fă în mijloc o mică adâncitură și adaugă o linguriță cu pastă de măceșe. Pune-le apoi pe o tavă pentru copt, bagă tava la cuptor și las-o până fursecurile încep să se rumenească. Încearcă-le din când în când, iar dacă s-au copt cum trebuie, poți să oprești cuptorul.

Lasă-le un pic la răcit și apoi servește-le cu o cană de ceai de măceșe, pentru un gust intens de fruct. Le poți consuma în orice moment al zilei.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG