Fursecuri cu dulceață de coacăze

Fursecuri cu dulceață de coacăze

Delicată și cu un gust deosebit, dulceața de coacăze este aliatul perfect pentru o după-amiază răcoroasă de vară. Îți va aminti de zilele de vară din copilărie, de vacanțele la bunici și de veselia cu care vă strângeați cu toții în jurul mesei, pentru a savura un dulce delicios. Pentru ca tu să te bucuri și astăzi de gustul intens al dulceții, ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă rapid de preparat, dar și tare delicioasă: fursecuri cu dulceață de coacăze.

Ai nevoie de:

  • 1 ¾ cănuțe de făină
  • ¼ cănuță cu germeni de grâu
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ¼ cănuțe de smântână
  • 2 linguri de unt nesărat 2
  • cănuțe dulceață de coacăze
  • câteva coacăze uscate

Încălzește cuptorul până ajunge la temperatura optimă de coacere, aproximativ 400 de grade. Amestecă într-un castron generos ca volum făina, germenii de grâu, zahărul, praful de copt și sarea. După ce ai obținut un amestec omogen, pune coacăzele uscate. Adaugă smântâna și dulceața de coacăze și amestecă din nou, până ce aluatul are un aspect cremos, pufos, unitar.

Întinde aluatul pe o suprafață din bucătărie, pe care ai presărat inainte făina. Fă din aluat un sul uniform ca dimensiune și împarte-l în părți egale, potrivite ca mărime. Întinde o foaie pentru copt în tava de la cuptor și așează mini aluaturile proaspăt formate. Pune-le în cuptor și lasă-le la copt până ce capătă o culoare frumoasă, arămie. Odată ce sunt gata, scoate-le pe o farfurie mai mare și lasă-le să se răcească.

Pentru un gust intens al fursecurilor, atunci când le servești, pune o linguriță cu unt deasupra, care se va topi și va da o aromă aparte.

Poftă mare și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG