Fructele delicioase ale lunii august

Fructele delicioase ale lunii august

Vara este aproape pe sfârșite. Mai avem doar câteva zile în care ne putem bucura de bogăția fructelor de sezon. Dintre cele mai colorate și jucăușe, fructele lunii august ne răsfață cu gustul lor bun și delicat. De la prune, caise, mure și până la pepeni, fiecare zi de vară este mai voioasă când începi ziua cu o porție zdravănă de fructe.

Iar pentru că la Râureni fructele sunt micile noastre drăgăstoșenii, astăzi ne-am gândit să îți facem o listă cu cele mai gustoase fructe ale verii:  

Caise. Portocaliile fructe te dezmiardă cu gustul lor porfumat și un pic acrișor, fiind în același timp potrivite pentru dieta ta. Un mic dejun cu caise, cereale și iaurt îți va oferi pofta de viață pentru întreaga zi. Iar dacă vrei să te bucuri de aroma lor delicată, prepară pentru ai prăjiturele cu caise. Vă veți bucura împreună de o zi de vară voioasă.

Prune. Zemoase și tare gustoase, prunele îți vor da energia de care ai nevoie cât e ziua de lungă. Bogate în vitamina A, B2, C și minerale, gustoasele fructe te vor răsfăța cu gustul lor bun și vor avea grijă de sănătatea ta în sezonul cald. Consumate proaspete sau uscate, prunele sunt aliatul perfect atunci când vine vorba de diete sau organism sănătos.

Pepeni. Răsfățatul verii este pepenele roșu. Bogat în vitamine și cu un conținut ridicat de apă, o felie de pepene roșu te va binedispune și va avea grijă de dieta ta. Și pepenele galben este la fel de gustos. Câteva cubulețe reci îți vor înviora ziua și te vor răcori în zilele călduroase de vară. Și cei mici iubesc pepenele, așa că le poți pregăti și lor castronașe vesele cu câteva cubulețe roșii și galbene.

Afine. O porție de afine pe zi are grijă de tine și ai tăi. Benefice pentru sănătate, afinele sunt recunoscute pentru conținutul ridicat de antioxidanți, esențiali pentru organismul tău. Pe lângă proprietăți, gustul bun al afinelor te va face să te îndrăgostești de aceste fructe. Bucură-te de ele cât mai e din vară și prepară-ți dulcețuri pentru la iarnă. Aroma lor îți va aduce aminte de zilele frumoase de vară.  

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG