Fructe și legume tare bune de consumat în anotimpul rece

Fructe și legume tare bune de consumat în anotimpul rece

Iarna este anotimpul în care gospodinele se uită cu mândrie la cămara îmbelșugată, la rafturile frumos aranjate cu zeci de borcănașe cu bunătăți. Culorile legumelor de toamnă sau aroma și parfumul văraticelor fructe vor aduce la masă gustul autentic al recoltelor. Pe lângă acestea, există câteva fructe și legume tare bune de consumat proaspete în anotimpul rece, nu doar pentru a aduce savoare fiecărei gustări, dar și pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Iată o listă cu doar câteva dintre ele:  

Sfecla roșie

Atunci când cumperi sfecla, te gândești de îndată la gustul ei bun, dar și la proprietățile pentru sănătate. Cu un conținut ridicat de vitamina A, B și C, aceasta are grijă de sănătatea ta în anotimpul rece. O poți consuma în salate dintre cele mai colorate, dar și sub formă de suc natural, în fiecare dimineață. Dacă vrei să te bucuri de sfeclă mai mult timp, depoziteaz-o în pungi de plastic, în frigider. Va rezista o lună întreagă.

Morcovii

De când erai mică, mama și bunica îți spuneau să mănânci morcovi, fiindcă sunt tare buni pentru sănătate, dar și gustoși de mama focului. Cu un conținut ridicat de vitamina A, morcovii au grijă de imunitate, protejându-te de capriciile anotimpului rece. Tot ei sunt bogați și în vitamina C. Te poți bucura de ei proaspeți, la cuptor, alături de alte legume sau în sucuri naturale, tare bune pentru dimineți pline de energie. Pune-i în pungi de plastic în frigider, pentru a-i păstra câteva săptămâni bune.

Pătrunjelul

Asemănător morcovului, rădăcina de pătrunjel are un gust tare bun. Este bogat în vitamina C. Merge tare bine cu morcovul, așa că îl poți pregăti fie la cuptor, fie în prepararea celor mai savuroase salate. Și el poate fi păstrat în frigider, pentru câteva săptămâni, fără a-și pierde din proprietăți.

Portocalele

Dacă vremea de afară te întristează sau îți fură toată energia, atunci recomandarea noastră este o porție zdravană de portocale. Fie că îți cureți câteva feliuțe într-un castron, fie îți pregătești sucuri naturale, acestea te vor înviora de îndată și îți vor da energia de care ai nevoie pentru întreaga zi. Vitamina C este cea care le face tare bune pentru sănătatea ta, ajutându-te să ai degețelele calde, chiar și dacă stai câteva ore la bulgărit, în zăpada rece. Le poți păstra câteva zile la temperatura camerei sau în frigider, pentru a te bucura de ele mai multe săptămâni.

Rodia

Tare vioaie și colorată, rodia are grijă de sănătatea ta în anotimpul rece. O poți consuma ca atare sau în sucuri, în diferite combinații, pentru a te bucura de gustul bun și de proprietățile acesteia. Păstreaz-o la temperatura camerei sau în frigider, pentru o depozitare mai lungă de câteva săptămâni.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG