Fructe hidratante pentru anotimpul călduros

Fructe hidratante pentru anotimpul călduros

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi. Razele soarelui ard cu putere dis-de-dimineață și se fac simțite până seara târziu. În această perioadă, importantă este hidratarea. Sucuri naturale, supe hidratante sau fructe sănătoase, zemoase, cu un conținut ridicat de apă și vitamine.

Vara este timpul potrivit pentru a consuma cât mai multe fructe, sub orice formă: ca atare, în compoturi, în sucuri naturale sau în dulcețuri. Un pahar cu suc sau câteva felii sănătoase de fruct te vor ajuta să faci față căldurii și îți vor oferi hidratarea de care ai nevoie.

Iată o lista cu fructele care îți oferă hidratarea de care ai nevoie pe timpul verii:  

Pepenele roșu. Cu cel mai mare conținut de apă – 90%, pepenele este unul dintre cele mai delicioase și răcoroase fructe al verii. Pe lângă apă, pepenele este bogat în vitamina C, oferindu-ți energia de care ai nevoie în zilele călduroase de vară. Câteva felii din jucăușul fruct te vor răcori cât e vara de lungă.

Piersica. Delicată și cu un gust tare bun, piersica este bogată în vitamina A și C și în fibre. Unul dintre fructele preferate ale verii, ea îți oferă hidratarea necesară pe timp de vară. Taie câteva feliuțe de piersică și servește-le când razele soarelui sunt mai aprige.

Grepfruit-ul. Sucul proaspăt de gref este recomandat atunci când soarele arde tare-tare. Pune sucul la frigider sau servește-l cu câteva cuburi de gheață, pentru o hidratare propice zilelor arzătoare de vară.

Kiwi-ul. Bogat în vitamina C, kiwi-ul este tare darnic atunci când vine vorba de hidratare. Un fruct care nu doar te va răcori, dar te va răsfăța cu textura plăcută și gustul intens acrișor.

Portocalele. La fel ca kiwi-ul, portocalele sunt fructele bogate în vitamina C, atât de necesară atunci când vrei un plus de energie în zilele călduroase de vară. Răcoritoare și cu o aromă deosebită, portocaliile fructe te vor ajuta să te bucuri de vară.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG