Din secretele preparării dulceții de căpșuni

Din secretele preparării dulceții de căpșuni

La Râureni, dulceața de căpșuni vine cu o poveste tare de demult. Preparăm dulceața după rețete păstrate cu grijă din ’68 și până astăzi și reușim de fiecare dată să satisfacem chiar și cele mai mofturoase gusturi :)

Astăzi ne-am gândit să împărtășim cu tine mici secrete care să te ajute să îți iasă dulceața de căpșuni tare gustoasă:

Pregătește borcănașele în care urmează să pui dulceața
Borcănașele de dulceață trebuie să fie gata din timp, pentru a primi cu drag dulceața proaspăt preparată. Fie că le ții sub apă fiebinte câteva minute sau le pui în cuptorul încălzit pentru o curățare ca la carte, pregătirea borcănașelor e un pas important atunci când prepari dulceața.

Alege căpșuni proaspete, întregi și arătoase
Unul dintre secretele unei dulceți de căpșuni aromate se află în selectarea celor mai proaspete fructe. Căpșunile trebuie să fie întregi, aspectuoase, cât mai aproape de momentul în care au fost culese. Doar așa poți obține gustul delicat al dulceții de căpșuni.

Curăță bine-bine căpșunile
După ce le-ai ales, pregătește-le cât mai repede pentru curățat. Răsfață-le cu apă rece, având grijă să nu le zdrobești. Apoi, curăță-le atent de frunzulițe și codițe și clătește bine-bine pământul rămas pe ele.

Fierbe capșunile cu drag și răbdare
Pregătește o oală potrivită, nu foarte mare, fiindcă îți va fi greu să amesteci dulceața. Așează cu grijă căpșunile, straturi- straturi în oală, și adaugă cantitatea potrivită de zahăr, pentru ca fructele să scoată la iveală gustul de neînlocuit. Apoi, amestecă cu grijă, la intervale scurte de timp, și lasă-le suficient timp să se fiarbă.

La final, când totul este gata, pune-le cu grijă în borcănașe: mai întâi bucățile de fruct și apoi siropul. Sfatul nostru este ca pe timpul preparării să confecționezi câteva etichete pentru borcănașele tale. Le poți scrie singură de mână, pe hârtie autocolantă.

Poate într-o zi îți vei aminti cu drag de momentul în care ai învățat să faci o dulceață de căpșuni aromată, direct de la “meșterii gustului” de la Râureni.

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG