Curiozități despre fructele de vară

Curiozități despre fructele de vară

În sezonul cald, natura ne răsfață cu cele mai dragi daruri ale sale. Afine, caise, piersici, vișine sau mure te răcoresc cât e vara de lungă. Consumate ca atare sau în prăjituri și dulcețuri, gustul și aroma acestor fructe nu își pierd din intensitate sau proprietăți nutriționale. Pe lângă beneficiile pe care le au pentru sănătate, jucăușele fructe au niște povestioare tare haiose, pe care mulți dintre noi nu le știm.  

Iată câteva curiozități despre fructele de sezon, care te vor face să le îndrăgești și mai mult:

  • În unele țări, caisele sunt recunoscute după alt nume față de cel cu care te-ai obișnuit deja. De exemplu, în Roma, aceste fructe sunt cunoscute ca Mere de Armenia, pe când în Cehia sunt Merunca sau Marulita.
  • Știai că în Europa Centrală piersicul este plantat în podgorii de viță de vie? Este o metodă prin care pomul fructifer este ferit de frig, acești pomi fiind recunoscuți pentru sensibilitatea lor la temperaturi scăzute.
  • Afinele se împacă cel mai bine cu regiunile alpine, solul prielnic pentru cultivarea acestora fiind la altitudini de 2000 – 2500 m, în special în zonele cu umbră multă, răcoroase, cum ar fi pădurile de conifere sau pajiștile montane.
  • Prima cultură de mure a avut loc în statul Oregon, din Statele Unite ale Americii. Locuitorii acestui stat cultivă 18-19 kg de mure anual, Oregon fiind cunoscut drept unul dintre cei mai mari producători de mure din lume.
  • În prezent există peste 7000 de varietăți de meri în întreaga lume. Unul dintre cele mai drăgăstoase fructe ale verii, mărul are o tradiție îndelungată în istoria popoarelor. În Grecia Antică, prinderea unui măr de către o fată se făcea în momentul în care accepta cererea în căsătorie.
  • Cea mai veche mențiune despre vișine datează din anul 340 î.e.n, într-o carte a lui Aristotel, care amintea atunci despre înmulțirea vișinului. Astăzi, vișinele rămân unele dintre cele mai îndrăgite fructe ale verii.
Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG